Ald Oeldere

Wil je iets te weten komen over de geschiedenis van Oirlo? Dan ben je bij Stichting Ald Oeldere aan het goede adres. Wil je oude foto's uit Oirlo bekijken of misschien wel toevoegen aan je collectie? Wil je een rondleiding langs alle monumenten/ geschiedenishighlights? Neem dan contact op met de Stichting.

Vanuit de Oirlose dorpsraad ontstond in 1980 het idee om de historie van het Venrayse kerkdorp Oirlo in al haar facetten te onderzoeken en vast te leggen. In het najaar van 1980 werd door de dorpsraad een informatieavond georganiseerd voor Oirlonaren en oud-Oirlonaren, die zich wilden gaan verdiepen in de historie van Oirlo. Tweeendertig personen namen deel aan deze bijeenkomst. Twaalf personen werden bereid gevonden om een historische werkgroep op te richten.

Tijdens de oprichtingsvergadering op 9 december 1980 werd er door de aanwezige twaalf personen een bestuur gekozen en werden de doelstellingen van Werkgroep Ald Oeldere vastgesteld. In 1991 werd de werkgroep omgezet in een stichting.
In het 40-jarig bestaan heeft Stichting Ald Oeldere zich bezig gehouden met diverse activiteiten.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet