Muziekles in Venray

Muziekles in Venray is een belangeloos initiatief om informatie over muzieklessen binnen onze gemeente makkelijker toegankelijk te maken. Voor jong* en oud. Samen of individueel.

Hoe werkt Muziekles in Venray?

Wij versturen informatie op aanvraag over aanbieders van muzieklessen in Venray, Castenray, Heide, Leunen, Merselo, Oirlo, Oostrum, Smakt, Veulen, Vredepeel, Ysselsteyn, Wanssum, Geijsteren en Blitterswijck.

Bij de ontwikkeling van deze site hebben de makers van de site de basiscontactinformatie (e-mail, telefoon en website van de bij hen bekende muziekles-gevende instanties gekoppeld aan de diverse instrumentcategorieën.
Aanbieders van muzieklessen (groep en/of individueel) in de gemeente Venray kunnen zich aanmelden of aanvullende informatie verstrekken via info@muzieklesinvenray.nl.
Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De initiatiefnemers van deze site hebben geen persoonlijk belang bij deze site anders dan dat ze muziek en muziekonderwijs een warm hart toedragen.

Voor kinderen:

Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind kan het al vanaf 4-5 jaar.
Bij blaasinstrumenten is het ongeveer 7-9 jaar, omdat het kind de tanden gewisseld moet hebben. Een kind is nooit te oud of te jong om zelf iets met muziek te doen. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek.
Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert hun motoriek.

© 2024
Created by LR Internet