Mijn naam is Rangel Silaev, ik ben pianist,componist en (film)muziekproducer, nu studerende op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Oorspronkelijk kom ik uit Venray, waar ook mijn ouders wonen. Ik begon met piano spelen toen ik 5 was, en werd toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg op mijn 10de. Vanaf mijn 14de zit ik intern in Den Haag, waar ik dit jaar eindexamen doe en me dus vanaf volgend schooljaar echt 100% kan focussen op muziek. Ongeveer 4 jaar geleden ontwikkelde ik een grote passie voor het maken van eigen muziek, en ik begon dus te experimenteren met het produceren van filmmuziek en elektronische muziek, waarbij ik mijn achtergrond en kennis die ik met pianospelen heb ontwikkeld daarbij gebruik. Hierdoor heb ik uiteindelijk mijn echte doel ontwikkeld, en ben ik nu meer bezig met muziek dan ooit. Elke dag, of het nou op het conservatorium is, in mijn studio of onderweg naar een concert, ben ik bezig met muziek, geef ik les of treed ik op. Klassiek, maar ook filmmuziek, elektronische muziek, pop muziek en jazz. Voor het makkelijk zeg ik altijd dat ik eigenlijk alles doe wat tussen klassieke muziek en pop muziek in zit.
Met mijn moeder heb ik een paar jaar geleden een stichting opgericht met de naam ‘Stichting Stemvork’. Omdat ik zelf zo veel bezig ben met muziek weet ik hoe lastig het is om geïnspireerd te raken, aan concerten te komen en nieuwe ideeën/passies te ontwikkelen. Daarom wil in jonge mensen inspireren en helpen om hun eigen passies te ontwikkelen en in contact te komen met muziek. Ik kan aan kinderen laten zien hoe een piano nou eigenlijk werkt, en ze alles vertellen over muziek. Waarom wordt muziek nou eigenlijk gemaakt, wat houden muziekstukken in en wat maakt muziek nou zo mooi? Zoals ik al verteld heb, is piano spelen lang niet het enige wat ik doe. Ik speel zelf ook gitaar, drums, ik produceer muziek elektronisch en heb ook dj-apparatuur staan wat ik allemaal kan gebruiken om jonge mensen in contact te laten komen met muziek. Nu al geef ik ook regelmatig optredens voor jonge kinderen, georganiseerd door bijvoorbeeld het Prinses Christina concours.
Zelf geef ik ook al les aan jongeren in Den Haag, dus ik weet hoe ik die leeftijdsgroep kan inspireren, mede omdat ik zelf ook nog jong ben en omdat ik natuurlijk zelf ook op een hele jonge leeftijd geïnspireerd werd om aan muziek te doen. Daarom wil ik graag nieuwe projecten organiseren, gemaakt voor kinderen en jongeren, om ze in contact te laten komen met muziek. Om ze te helpen ideeën of passies te ontwikkelen en natuurlijk vooral om heel veel plezier te maken en te voelen hoe het is om muziek te maken.
Van klassiek tot aan pop kan ik veel vertellen over de verschillende soorten muziek, hoe de muziek is veranderd en wat nou eigenlijk de verschillen zijn tussen alle instrumenten en muziekgenres. Deze projecten kan ik allemaal aan villa in Venray organiseren, waar ik 2 vleugels heb staan, en ook een kleine studio heb met alle benodigde apparatuur om muziek te produceren, en nummers te draaien. Ook hebben we daar een gitaar en drumstel ter beschikking. Het lijkt me super leuk om samen met jonge mensen muziek te kunnen maken, die ze zelf mooi vinden en daarmee te experimenteren. Op een leuke, interactieve manier kan ik ze les geven en alles vertellen over muziek, waarmee ik zo veel mogelijk jonge mensen wil inspireren en kennis laten maken met alle hoeken en verschillende kanten van muziek.
Ik geef regelmatig thuisconcerten in Venray, en wil deze dus in een nieuw jasje stoppen voor jonge kinderen. Geen concertstoelen, geen stilte en zware stukken, maar kussentjes, een gezellige kring en gezellige praatjes en plezier met muziek. Als u meer informatie wil over mijzelf, kunt u een kijkje nemen op www.rangel.nl. Als u een voorbeeld video wil van hoe onze thuisconcerten er tot nu toe uitzien, kunt u deze zien op: https://youtu.be/bj30-1oSvPY (dit is hoe onze thuisconcerten er hebben uitgezien voor het ‘oude, serieuze’ publiek. Voor deze projecten zal het natuurlijk compleet anders zijn, maar op dit filmpje is wel goed te zien hoe onze ruimte met de vleugels er ongeveer uit ziet). Overigens staan er youtube natuurlijk nog heel veel andere leuke filmpjes die u kunt bekijken om een idee te krijgen van waar ik mee bezig ben.