Test

Doe mee aan InBeeld 2017!

Geplaatst op: 16 februari 17

De inschrijving voor InBeeld, de nieuwe prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg, is van start! Iedereen die in de vrije tijd n of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, wordt uitgenodigd om een kunstwerk te maken rondom het thema Stille levens. En van de voorrondes zal plaatsvinden in het Kunstencentrum Jerusalem.

Zie je al iets voor je? Wordt je fantasie geprikkeld? Heb je al zin om penseel, krijt of klei te hanteren? Ga de uitdaging aan en schrijf zo snel mogelijk in voor InBeeld 2017! Inschrijven kan tot 30 april 2017 via www.hklimburg.nl/inbeeld.

Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan, met uitzondering van film en fotografie. Het werk mag niet groter zijn dan 100 x 100 cm (inclusief de lijst) of zwaarder zijn dan 25 kg. Het thema Stille levens mag vrij genterpreteerd worden. Iedereen van 12 jaar en ouder die niet-professioneel actief is als kunstenaar en woonachtig is in de Nederlandse provincie Limburg (of bijvoorbeeld hier actief is via verenigingen, lesateliers en/of centra voor de kunsten) mag meedoen.

Ieder ingezonden werk wordt gexposeerd tijdens een van de regionale voorronden die worden georganiseerd in samenwerking met de centra voor de kunsten in Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray en Weert. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek.

Winnaars van de voorronden worden in juli 2017 tentoongesteld tijdens een finale expositie, waarbij de winnaars van InBeeld 2017 bekend worden gemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.

Meer weten?

Kijk op www.hklimburg.nl/inbeeld voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden. Of neem contact op met Eddy Thonon, consulent Beeldende Kunst van het Huis voor de Kunsten Limburg, via ethonon@hklimburg.nl of T 0475-399289.

InBeeld is d nieuwe provinciale wedstrijd voor amateurkunstenaars en zal eens in de twee jaar plaatsvinden. InBeeld neemt hiermee het stokje over van de Alphons Winters Prijs, die tot 2015 werd uitgereikt.

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet