Popladder wordt Stagelife

Geplaatst op: 01 januari 21

De aanzet is gemaakt tot een regionale samenwerking om een podiumtraject voor opkomend talent te ontwikkelen. De eerste reacties waren erg positief en we hadden gehoopt in 2021 een start te kunnen maken met het invullen van de podia en het verbinden van de regio.  Helaas is dit anders gelopen en kwam ook het popladder plan in de koelkast te staan. Tot de muzikantine uit Horst contact met ons opnam omdat zij dezelfde doelstellingen ambieerden.

Het popladderplan werd uit de koeling gehaald en net zo lang bewerkt tot en een, voor dat moment, haalbaar plan uit kwam. Stagelife was geboren.

Dit project heeft als doel: het creëren van speelplekken voor life muziek en de samenwerking opzetten/versterken tussen gemeenten.  6 gemeentes zijn de samenwerking aangegaan en dit was de eerste winst natuurlijk. 6 consulenten hebben iedere 2 weken overleg gehad om zo tot een rotsvast plan te komen. Met de financiële ondersteuning van Pop in Limburg/ proeftuinen konden zij Stagelife starten. 13 Muzikanten gingen in 2022 op tour door Noord-Limburg. Helaas is dit project niet zo succesvol gebleken als verwacht. Reden is dat de corona schade voor ondernemers aanzienlijk is. En hoewel zij volledig ontzorgt werden en zelf geen enkel financieel risico hoefden te dragen, hebben locaties zich teruggetrokken en zijn er een aantal gestopt. Hierdoor moesten de consulenten op het laatste moment op zoek naar andere locaties en werden programma’s geannuleerd en/of verzet.

Daarnaast is het voor gemeenten lastig gebleken om ‘zomaar’ een dergelijke samenwerking aan te gaan. De verwachtingen lagen niet gelijk en de ervaringen verschilden waardoor communicatie niet altijd goed verliep. Dit is een goed leermoment geweest en hier kunnen we in de toekomst dan ook echt wat mee.

 

 

 

 

Door de samenwerking en kennismaking tussen de gemeentes en consulenten zijn er nieuwe projecten en samenwerkingen opgestart zoals een project voor kunstbende, muzikanten bijeenkomsten, Willy’s muzikantine, muziekcafé en in 2023 een nieuwe podcast.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet