Podcast

Baby & Boomer
23 november 23 - 26

Baby & Boomer

Vandaag hebben Teuntje en Gast-host Hans het samen met Sien en Senna over Agora onderwijs, gitaarfilmpjes en Taylor Swift.

7. Wegdobberen
13 oktober 23 - 15:25

7. Wegdobberen

Wat is de impact van de inzet van anderen op een gemeenschap? Hoe breng je gemeenschappen bij elkaar? Zijn initiatieven kopieerbaar? Allemaal vragen om bij weg te dobberen.

6. Jonge Lagen
13 oktober 23 - 21:52

6. Jonge Lagen

Hoe denkt de jongere generatie? Wat is hun beleving en betrokkenheid?

5. Bodemschatten
13 oktober 23 - 24:11

5. Bodemschatten

Inzicht in het begrip Vitale Gemeenschappen. Er wordt dieper gegraven naar het ontstaan van initiatieven. Waarom willen mensen zich inzetten voor anderen?

4. Proefboring
13 oktober 23 - 16:47

4. Proefboring

Wat zou er gebeuren in een wereld zonder regels. Wat als er zonder spelregels geld ter beschikking wordt gesteld voor de diverse initiatieven?

3. Barrières
13 oktober 23 - 13:54

3. Barrières

Naast de inspirerende gesprekken uit de vorige aflevering ook teleurstelling, onbegrip en frustraties over initiatieven die maar niet van de grond komen. Hierbij ook aandacht voor de rol van de overheid, vaak verantwoordelijk voor de groter wordende kloof tussen systeem- en leefwereld.

2. Echte mensen
13 oktober 23 - 18:28

2. Echte mensen

In gesprek met mensen in Noord-Limburg die diverse initiatieven organiseren. Wat zijn hun drijfveren om vooral in hun eigen vrije tijd iets te doen voor hun gemeenschap?

1. Schatgravers
13 oktober 23 - 12:58

1. Schatgravers

Een korte introductie van de schatgravers en hun opdrachtgevers. Op zoek naar de kracht van gemeenschappen. Hoe start je zo’n zoektocht en wat verstaan we onder een gemeenschap?

'Terug naar Rowwen Hèze' met Jan Philipsen
01 juni 23 - 39:27

'Terug naar Rowwen Hèze' met Jan Philipsen

In gesprek met Jan Philipsen zoekt Peggy uit wat Jan inspireerde om de basgitaar ooit op te pakken, wat de gedachtes van Jan waren bij de 1ste keer Pinkpop en wat hem bezielde om te gaan stoppen bij deze iconische band. Jan is verteller, schrijver, en inspirator en neemt ons mee door de Peel. Het stukje land rondom Evertsoord en America, waar zijn opa en vader al een link hadden met de band, ver voordat de band bestond.

Podver3 aflevering 9
11 mei 23 - 44:27

Podver3 aflevering 9

Een podcast van Cultura Venray waar gastvrouw Peggy Keijsers 2-wekelijks met haar 3 gasten de culturele wereld doorneemt aan de hand van een draaischijf. Het vaste team te gast: Bregje Deckers, Hans Lenssen en Willy Janssen.
In deze aflevering zijn we onder de indruk van beeldende kunst, gaan de voetjes van de vloer en zien we wat er van komt als je je wachtwoord kwijt bent.

Bianca Ambrosius, over de geboorte van Bliss
01 mei 23 - 38:53

Bianca Ambrosius, over de geboorte van Bliss

Bianca Ambrosius. Een bekende naam in het Venrayse en ook wel daarbuiten. We kennen allemaal wel de ondernemer, de kunstenaar, de creatieveling. Maar wie is nou de Oelderse Schoonheid die ooit haar eerste kwast in de handen nam? We leren haar kennen in een gesprek van iets meer dan een half uur. Peggy vraagt haar waar haar passie vandaan komt en wat haar grootste dromen zijn. Bianca onthuld wat ze haar kinderen wil meegeven in het leven en waar ze haar inspiratie zoekt.

Podver3 aflevering 8
14 april 23 - 36:41

Podver3 aflevering 8

Een podcast van Cultura Venray waar gastvrouw Peggy Keijsers 2-wekelijks met haar 3 gasten de culturele wereld doorneemt aan de hand van een draaischijf. Het vaste team te gast: Bregje Deckers, Hans Lenssen en Willy Janssen. In deze aflevering horen we hoe Hans de verkeerde slagerij binnenstapt, Jos Gommans zijn kroegenboek, het bijzondere verhaal van Sem Janssen en het afscheid van Paul Franssen.

Podver3 aflevering 7
01 april 23 - 46:51

Podver3 aflevering 7

Een podcast van Cultura Venray waar gastvrouw Peggy Keijsers 2-wekelijks met haar 3 gasten de culturele wereld doorneemt aan de hand van een draaischijf. Het vaste team te gast: Bregje Deckers, Hans Lenssen en Willy Janssen. In deze aflevering horen we Willy voor het eerst voor de hele wereld zingen en bespreken we een van de nachtmerries van Hans, namelijk het aftakelen van een muzikant. En.....Bregje verteld wat zij heeft met dobbelstenen.

Podver3 aflevering 6
02 maart 23 - 46:51

Podver3 aflevering 6

Cultura Venray neemt je mee in zinnige en onzinnige gesprekken over Kunst en Cultuur in de potver3.  1 gastvrouw & 3 gasten. In deze aflevering:  Diepe angsten van Willy, Bregje is trots, The Lion Sings, nog steeds een beetje een ode aan Leo, Dik zijn is niet negatief, en we blijven verliefd op het verleden, en ook een beetje op Tom Waes. Maar ja, wie niet?

Podver3 aflevering 5
16 februari 23 - 46:51

Podver3 aflevering 5

Cultura Venray neemt je mee in zinnige en onzinnige gesprekken over Kunst en Cultuur in de potver3.  1 gastvrouw & 3 gasten. In deze aflevering: Wanneer mag je jezelf nou eigenlijk een prof noemen? Ga je liever freestyle of liever geschoold. Rocco Wie? En hoe bladgoud ineens bloedgoud is.

Podver3 aflevering 4
02 februari 23 - 46:51

Podver3 aflevering 4

Cultura Venray neemt je mee in zinnige en onzinnige gesprekken over Kunst en Cultuur in de potver3.  1 gastvrouw & 3 gasten. In deze aflevering: vallen we in herhaling over murals, introduceren we een nieuwe app groep voor theater wereld venray en is Rowwen Heze teveel in onze podcasts.

Podver3 aflevering 3
19 januari 23 - 46:51

Podver3 aflevering 3

Cultura Venray neemt je mee in zinnige en onzinnige gesprekken over Kunst en Cultuur in de potver3.  1 gastvrouw & 3 gasten. In deze aflevering: nemen we afscheid van een goeie bassist, klagen we over een tekort aan Murals en is Friends nog steeds de enige goeie tv show. Behalve voor Hans dan. En we stellen de vraag der vragen, en gaan op zoek naar het antwoord.

Podver3 aflevering 2
05 januari 23 - 48:17

Podver3 aflevering 2

Cultura Venray neemt je mee in zinnige en onzinnige gesprekken over Kunst en Cultuur in de potver3.  1 gastvrouw & 3 gasten. In deze aflevering: een paar Gênante Verhalen van onze gasten, Carnaval in Venray te duur?, waarom Tik Tok niets voor Bregje is, de agenda voor de komende 2 weken,  en wat gaan Marion, Egbert en Geert voor moois opzetten?

Podver3 aflevering 1
14 september 22 - 31:54

Podver3 aflevering 1

Cultura Venray neemt je mee in zinnige en onzinnige gesprekken over Kunst en Cultuur in de potver3.  1 gastvrouw & 3 gasten. In deze aflevering:  Waarom is Willy Janssen een nepmuzikant en heeft Hans nog nieuw talent ontdekt bij popronde Venray? En wat was er zo belangrijk voor Bregje dat ze de allereerste aflevering van deze podcast heeft gemist? Tot slot............een teaser over Vincent!

© 2024
Created by LR Internet