InBeeld voorronde -Venray

Geplaatst op: 15 september 20

InBeeld is dé provinciale wedstrijd voor de beeldende amateurkunst. InBeeld wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse centra voor de kunsten. Telkens vormt een ander thema het vertrekpunt.

 

Voor deze derde editie het thema ‘identiteit’, waren alle beeldende associaties mogelijk, van het inmiddels van alle tijden klassieke ‘portret’ tot en met vrije persoonlijke representaties. Ieder ingezonden werk word geëxposeerd tijdens één van de (digitale) regionale voorronden die worden georganiseerd in samenwerking met de centra voor de kunsten in Genk (BE), Kerkrade, Kumulus Maastricht, ECI Roermond, Sittard, KC Venlo, Cultura Venray, Rick Weert en Tongeren (BE).

Iedere amateurkunstenaar van 12 jaar en ouder kon meedoen. Professionele beeldend kunstenaars waren van deelname uitgesloten. Een vakjury beoordeelt alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek.

Inspiratieweekend
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er in januari 2021 een inspiratieweekend voor amateurkunstenaars georganiseerd, waar ze door middel van workshops en presentaties ideeën kunnen opdoen aan de hand van het thema Identiteit. Wegens verlenging van de corona-lockdown werden de meeste activiteiten afgelast of omgevormd naar een digitale variant.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet