Cultuurcafé live

Geplaatst op: 24 juni 18

Wanneer je mag doen wat je graag doet (en dat ook nog als werk), heb je vaak van die leuke hersenspinsels die ook nog eens tot waarheid gemaakt kunnen worden.
Een voorbeeld:

Het is een doodnormale werkdag, wanneer Peggy hyper naar binnenstormt bij Cultura Venray. Marloes kijkt haar aan en verklaard haar bijna voor gek. Maar hee, er zal vast wel een uitleg komen. En daar komt het hoor. Met een waterval aan woorden licht Peggy mij in over haar leuk brainstormsessie van die ochtend. Het begint allemaal met de conclusie dat het culturele veld in Venray in de zomer wel een culturele boost kan gebruiken. De culturele organisaties hebben (bijna) allemaal zomerstop en buiten de grote instanties wordt er in vergelijking met de rest van het jaar niet veel georganiseerd. Je moet je voorstellen dat tijdens zo'n conclusie onze radartjes in het hoofd steeds sneller beginnen te draaien. Ideeën poppen zo van alle kanten uit de hersenpan en daarmee ook het enthousiasme.

Dus even verder over de brainstormsessie: Wat als we nu een informeel cultuurcafé organiseren met allemaal bekende personen waar mensen in en uit kunnen lopen? Biertje erbij, cultuur op de agenda en klaar?! Iedereen aan tafel blij en de eerste ideeën worden voorzichtig op papier gezet. Peggy staat nog steeds te stuiteren als ze de ideeën bij ons op kantoor verteld en uiteindelijk nu weken later is het een feit: Cultuurcafé Live. Een combinatie van de Wereld Draait Door, RTL Late Night en het Top 2000 Café, maar dan in een Venrays jasje. Bekende bands treden op, bekende tafelgasten schuiven aan en dat allemaal onder het genot van een lekker drankje.

De eerste editie vindt plaats op zondag 24 juni 2018 in samenwerking met de Schouwburg Venray en de Omroep Venray. Want de foyer van de Schouwburg is de ideale plek voor dit zomercafé en de Omroep zorgt voor een live radio-uitzending van het programma. Heerlijk, hoe gemakkelijk samenwerking kan zijn en wat je ermee kunt bereiken! 

     

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet