Craviet

Geplaatst op: 01 december 20

Theaterproductie Wies, een veelzijdige theatervoorstelling rondom het thema Vrijheid heeft in 2020 plaatsgevonden maar moest door Corona vroegtijdig stoppen. In deze voorstelling zijn een grote diversiteit aan disciplines vertegenwoordigd en is een groot deel van de regio betrokken. Deze voorstelling diende tevens als pilot voor Craviet. De voorstelling is 3x opgevoerd in de schouwburg van Venray en is daarna stil gevallen door de pandemie. 

Een aantal enthousiastelingen heeft na Wies de handen ineen geslagen en met ondersteuning van Cultura Venray zijn ze aan projecttoneel begonnen. Deze groep kan op verzoek en op locatie diverse evenementen opleuken met een toneel. Zo zijn ze voor de opening van het Venrays Museum op 27 september 2020 gevraagd waar zij in stijl de gasten hebben verwelkomd. Tevens hebben zij het acteerwerk mogen verzorgen bij het kerstconcert van Vocal Group Transparant. 

Waar andere jaren rond de kersttijd concerten werden gegeven door orkesten en koren, viel in 2020 een grote stilte. Met ondersteuning van Cultura Venray is er een digitaal kerstconcert gemaakt zodat dit verspreid kan worden bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen maar zeer zeker ook via de lokale omroepen. Er is een verhaallijn bedacht en een heus Dickens verhaal opgenomen met het improvisatietoneel. Tijdens dit verhaal werden er door Vocal Group Transparant diverse kerstliederen ten gehore gebracht. Dit alles is verfilmd en gemonteerd tot een mooi kerstverhaal. Dit kerstverhaal is uitzonden via omroep Land van Cuijk, Omroep Venray, Omroep 
Peel en Maas, Omroep Deurne en Omroep Horst aan de Maas. 

Uiteindelijk heeft zich dat doorontwikkeld tot Craviet theatermakers. 

Craviet wordt de stichting die voortvloeit uit Wies. Een letterlijk reizend theater. De voorstellingen worden van onderuit bedacht en in elkaar gezet. Er wordt onderzoek gedaan naar het gekozen maatschappelijk thema en samen met de regio wordt er aan de voorstelling gebouwd en worden disciplines ingevuld door lokale verenigingen en talenten. 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet