Huidige Expositie Pop Up Galerie

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Voor drie vrouwelijke, lokale kunstenaars is dit de uitgelezen kans om een expositie in te richten met eigen werk met als toepasselijk thema: VROUW. Tot zondag 26 april kun je het werk van Karin Juwett (Venray), Marleen Wijnen (Kronenberg) en Else van der Sloot (Boxmeer) bewonderen in de Pop Up Galerie. 

Karin Juwett 
Karin Juwett is creatief therapeut, keramist en de meeste mensen kennen haar van haar eigen bedrijf: De Kleurdoos. Ze schminkt op allerlei locaties met haar camper. Karin is in januari 2019 begonnen met het thema Zalige zonden. Dit heeft ze in haar eigen gezicht ten uitvoer gebracht. "Ik heb een mal van mijn eigen gezicht gemaakt. In het begin waren het thema’s zoals zoetigheid en zo. Echter mijn ideeën waren oneindig. Ik ben ze gaan maken en heb geprobeerd mijn schminken en de klei te combineren. Wat ik schmink uit te werken in klei,’ aldus Juwett. Inmiddels heeft ze 94 hoofden klaar: ‘Op naar de 100,’ aldus Juwett.       

Marleen Wijnen
Marleen Wijnen is geboren (1966) en getogen in Kronenberg en fotografeert sinds 2007. Na verschillende korte cursussen startte ze in 2013 met de opleiding Fotokunst Hogere graad aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Mol. De 4-jarige basisopleiding sloot ze af met landschapsfotografie: Het Groot Veld. De daarop volgende twee jarige specialisatiegraad sloot ze in 2019 af met portretfotografie: De Megjes in Kronenberg. Megje is Limburgs voor meisje of vrouw.
Wijnen laat in de galerie haar ‘Megjes van Kronenberg’ zien. Ze fotografeerde 359 megjes in de leeftijd van 0- 96 jaar op de favoriete plek in hun huis. Resultaat is een bijzonder portret van bijna honderd jaar vrouwengeschiedenis in een kleine dorpsgemeenschap. ‘Zelf ben ik ook zo’n megje dat, na 25 jaar wonen in de stad, terugging omdat de plek zo uniek is. Als tiener wilde ik graag weg uit Kronenberg, de wereld ontdekken. Nieuwgierig naar hoe dat voor andere megjes was, vroeg ik bij het maken van het portret naar de betekenis van wonen en leven in het dorp en het eventuele verlangen naar de het leven en wonen in een stad: allemaal te zien tijdens de expositie,’ vertelt Wijnen.

Else van der Sloot
Sinds 1993 woont en werkt kunstenares Else van der Sloot in Boxmeer, waar zij in haar huis-atelier cursusgroepen begeleidt in hun teken- en schilderproces en zelf aan haar schilderijen en tekeningen werkt. In februari waren de paardenwerkstukken van Van Der Sloot te zien in de Pop Up Galerie. Deze expositie zie je echter één van haar andere specialiteiten: portretten, en dit keer uitsluitend de vrouwen. Haar werk kenmerkt zich door een krachtige toets en veel contrasten, ongeacht het materiaal. Vooral deze dynamiek van de lijnen en vlakken geven het eindresultaat een levendige en dynamische uitstraling. In haar portretten zijn niet alleen de gelijkenissen treffend, maar zij weet daarbij ook nog eens de bezieling van degene in het portret te vangen. Dit geeft haar werk een extra dimensie. Voor meer info over Else en haar werk: www.artenelse.nl

De expositie is te zien van zondag 8 maart 2020 t/m zondag 26 april 2020. De Galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 13.00u tot 17.00u. 

Benieuwd? Loop eens binnen in het weekend!

De expositie is geopend op vrijdagen van 13.00u t/m 17.00u, op zaterdagen van 13.00u t/m 17.00u en op koopzondag van 13.00u t/m 17.00u

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by