In het kader van Venray Dementie Vriendelijk biedt Kunstencentrum Jerusalem in het voorjaar van 2017 twee korte cursussen aan voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en/of begeleiders. Initiatiefnemer is de organisatie Hulp bij dementie. Zowel Hulp bij dementie als de organisatie Alzheimer Noord-Limburg ondersteunen het project Kunst en Dementie en de organisatie is in handen van KCJ.

Het betreft een cursus Tekenen en Schilderen, onder leiding van docent Jeanny van Lieshout, naar aanleiding van nostalgische stillevens die op een mooie en herkenbare manier herinneren aan de tijden van weleer. Samen met de mantelzorger/ begeleider gaat de deelnemer aan de slag met tekenmaterialen en papier.

Daarnaast wordt er een cursus Djembé aangeboden onder leiding van docent Patty Bellel: genieten van muziek en ritmes. De ritmiek is dynamisch en aanstekelijk vrolijk, waarbij deelnemer en mantelzorger/ begeleider ook samen de instrumenten kunnen bespelen.

Kleinschaligheid en een gemoedelijke plezierige sfeer staan voorop. Niet de beperking, maar de mogelijkheden staan centraal.

Voor meer informatie en inschrijven:

Tekenen & Schilderen

Djembé

[gallery columns="2" ids="4411,4405"]

Workshop kunst en dementie Kunstencentrum Jerusalem

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 08 februari 2017

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by