Test

Voorinschrijving nieuw woordenboek Nederlands-Venrays

Geplaatst op: 10 januari 23

OP PUNT VAN VERSCHIJNEN: NEDERLANDS-VENRAYS WOORDENBOEK

Dit jaar bestaat Veldeke Kring Venray 50 jaar. Een mooi moment voor de uitgifte van een nieuw Venrays woordenboek, maar nu ‘andersom’; Nederlands-Venrays. Dit Nederlands-Venrayse woordenboek is volledig gebaseerd op het welbekende Venrays Woordenboek uit 1998 van Willy Schols en Frits Linssen.

Tijdens een feestelijke ledenvergadering (18 april 2023) en viering van het 50-jarig jubileum met onder andere een ‘Venroj Kwizz’ zal het eerste exemplaar van het Nederlands-Venrays woordenboek uitgereikt worden.

Dit ‘andersom’ woordenboek maakt de Venrayse taal meer toegankelijk, ook voor degenen die het Venrays minder machtig zijn, doordat de woorden vanuit het Nederlands op te zoeken zijn. Daarbij worden bij elk Nederlands woord vaak meerdere Venrayse woorden opgevoerd, compleet met voorbeeldzinnen hoe deze woorden gebruikt kunnen worden. Alle woorden uit het Venrays Woordenboek van 1998 zijn opgevoerd, evenals de woorden uit een nog niet gepubliceerde aanvulling daarop van Frits Linssen. Ook alle vervoegingen, meervouden, verkleinwoorden en werkwoordsvormen zijn opgenomen. De werkwoordsvervoegingen staan apart voorin in een handige tabel met alle werkwoorden. Al met al bevat dit woordenboek ongeveer 30000 Nederlandse trefwoorden. Het is samengesteld door Mariel van den Munckhof-Gommans en Ger van den Munckhof, die maandenlang aan dit project hebben gewerkt.

U KUNT DEZE UNIEKE UITGAVE NU BIJ VOORINSCHRIJVING BESTELLEN

De prijs in de voorinschrijving is

  • € 19,50 voor leden van Veldeke Venray (maximaal 2 ex. per lidmaatschap)
  • en € 22,50 voor niet-leden.

DE VOORINSCHRIJVING SLUIT OP 1 FEBRUARI 2023

  • In de vrije verkoop (beperkte oplage), vanaf april 2023, zal de prijs € 25,00 bedragen.

HOE TE BESTELLEN?

  • Inschrijving en betaling dient uiterlijk 1 februari 2023 bij ons binnen te zijn.
  • Maak het totaalbedrag voor 1 februari 2023 over naar rekeningnummer NL52 RABO 0153971002 ten name van Veldeke Venray. Vermeld hierbij: XX(aantal) woordenboek, uw adres en e-mailadres.

VERMELDING VAN ADRES EN E-MAILADRES IS ERG BELANGRIJK VOOR DE BEVESTIGING VAN UW BESTELLING EN OM U VERDER OP DE HOOGTE TE HOUDEN!

Medio maart 2023 ontvangt u van ons een uitnodiging voor de uitreiking van het eerste exemplaar en de Grote Venroj Kwizz, waarbij u tevens uw gereserveerde exemplaar in ontvangst kunt nemen. Gereserveerde exemplaren kunnen overigens alleen op deze avond afgehaald worden. Veldeke Venray voegt daar dan nog een leuke attentie aan toe vanwege het 50-jarig bestaan! Hoe leuk is dat?!

Reageer snel om deze unieke uitgave in handen te krijgen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet