Zondag 3 september tovert MFC De Baank in Leunen om tot blaasmuziektempel. Volksmusik mit Schwung organiseert deze middag: Rob's Blasmusik im Herbst. Onder andere blaaskapel Muzicanka en Tanja & ihre Blaskapelle Eudaimonia treden op. Ben je nieuwsgierig? Bestel dan snel kaartjes! 

Programma 
Als voorprogramma zal blaaskapel Muzicanka optreden. Deze muzikanten uit Hout-Blerick zijn een graag geziene gast op Festivals in binnen- en buitenland. Muzicanka bestaat uit 13 amateur muzikanten die uit liefde voor de Moravische  blaasmuziek bij elkaar zijn gekomen. Alle muzikanten hebben reeds jarenlange ervaringen opgedaan in de Nederlandse blaasmuziekwereld.
Daarna is het tijd voor de primeur en hoofd-act van de middag Tanja & ihre blaskapelle Eudaimonia.Tanja Dusel is op 7 jarige leeftijd begonnen op de muziekschool in Schweinfurt en was al in haar kinderjaren al gefascineerd van de klank van de traditionele Blaasmuziek.De trompet was haar grote liefde en ze ging op 15 jarige leeftijd naar het conservatorium in Würzburg.Op deze jonge leeftijd kwam ze ook in contact met Blaskapelle Gloria uit Tsjechië onder leiding van Zdenek Gursky. Hierdoor was ze meteen verknocht aan de Moravische Blaasmuziek. Tanja werd meermaals Europees kampioen in de Top- en Supertopklasse met Die Hergolshäuser Musikanten, Reinhold Stark & Das Böhmische Feuer und Maablaosn. Sinds 2014 speelt ze ook nog in het internationale orkest Egerländer Neusiedl am See.

Ook heeft ze al enkele eigen muziekwerken gecomponeerd. In de zomer van 2015 kwam haar uiteindelijke wens uit, haar eigen blaaskapel EUDAIMONIA. Het Griekse woord EUDAIMONIA betekent geluk of gelukzaligheid, dit is ook wat ze met haar muziek naar het publiek wil uitstralen en overbrengen. Tanja und Ihre Blaskapelle EUDAIMONIA is een blaaskapel die gedeeltelijk bestaat uit beroepsmuzikanten.

Praktische informatie
De middag vindt plaats vanaf 12.30u in MFC de Baank in Leunen aan de Albionstraat 26.
Voorverkoop van de kaarten is tot zondag 27 augustus 2017, de kaartjes zijn te verkrijgen voor €12,50.
Na 27 augustus wordt de prijs van €15,- gehanteerd.

De kaarten zijn te bestellen via: kaarten@volksmusikmitschwung.nl | of via telefoonnummer: +31 (0)651482986

Volksmusik mit schwung presenteert: Rob's Blasmusik im Herbst

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 18 augustus 2017

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by