Van 9 tot 16 augustus hebben de organisaties Let It Happen Venray en Cultura Venray de Utrechtse kunstenaar Lars Reen (1993) uitgenodigd om te komen werken in het schoutenstraatje. Tijdens zijn residentie maakt hij een aantal videoportretten van Venray waarin beelden en geluiden uit de omgeving worden samengevoegd tot sfeervolle video's. Updates en vlogs van het project zijn te vinden op de website van Cultura Venray en op de Facebookpagina’s van Cultura Venray en Lars Reen.

Lars onderzoekt tijdens zijn verblijf de openbare ruimtes van Venray. Lars Reen is opgegroeid in het dorp Groeningen waar hij bekend staat als de zingende krantenjongen. In zijn tienerjaren ging hij vaker naar Venray om te winkelen met vrienden. In 2015 is hij afgestudeerd aan het AKV St. Joost in Breda met een video-installatie en een zang performance. Afgelopen jaar heeft hij samen met leerlingen van het SG Stevensbeek een voorstelling over het theater geproduceerd met de hulp van de schouwburg van Cuijk.

Benieuwd naar de nieuwe Artist in Residence? Iedereen is van harte welkom om in de week van 9 augustus t/m 16 augustus binnen te lopen bij Lars!

Venray wordt geportretteerd

Geplaatst door: Wilbert
Geplaatst op: 09 augustus 2018

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by