Iedere maand organiseert BiblioNu een tabletcafé. Het accent van het Tablet Café, dat elke eerste maandag van de maand in de bibliotheek Venray wordt georganiseerd, ligt op de uitwisseling van ervaringen op informele wijze. Tips, trucs en apps worden met elkaar gedeeld. Bijvoorbeeld: het installeren van apps, e-books binnenhalen, registratie van de tablet, e-mailadressen koppelen aan de tablet, Skype downloaden en handige programma’s en trucjes om alles uit de tablet te halen. Ook tips voor de e-reader en smartphone komen aan bod.

Ervaren tabletbezitters zijn van harte welkom om hun kennis te delen met minder ervaren gebruikers, maar ook vrijwilligers van Senior Service Venray zullen aanwezig ter ondersteuning. Bezoekers wordt verzocht hun tablet, smartphone of e-reader mee te nemen en hun Apple- of Googleplaystore-id.

Het Tablet Café blijkt vooral effectief voor senioren die vastlopen tijdens het gebruik van hun apparaat. Ze worden weer op het goede spoor gezet zodat ze vervolgens zelfstandig verder kunnen.

Het eerstvolgende Tablet Café is op maandag 2 september van 15.00 tot 17.30 uur.

Tablet Café: ontmoetingsplek voor tablet en smartphone bezitters

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 26 augustus 2019

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by