In het kader van de week van de dementie had Cultura Venray in samenwerking met het Odapark op vrijdag 21 september een wandeling met begeleiding op het programma staan. Gezien het weer was de wandeling omgezet in een mooie kijk, luister, en vertel ervaring in de expositieruimtes. Elly Cox en Roel Sanders verzorgden een fijne ochtend in het Odapark.

In de ochtend vertelde Roel over het leven en de geschiedenis van Oda. Over haar vlucht door Europa, over haar verblijf in Venray en de verbintenis met de eksters. Hierna werd er gekeken naar een schilderij dat geschilderd is door Pascalle Mansvelders. En daarna werd een beeld van Piet Siebers bewonderd.

Onderweg vroeg Elly naar hetgeen we zagen. Mooi dat alle details door de mensen gezien worden. Roel was verrast door het feit dat we met de hele groep de ├ęchte betekenis van het schilderij wisten te doorgronden. Mooi is dat.

Kortom: er kwamen hele mooie verhalen naar voren. De rust, de ruimte, en de beslotenheid van de groep werd door iedereen gewaardeerd en maakte het tot een ervaring die we zeker moeten herhalen.

Succesvolle wandeling Week van Dementie

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 21 september 2018

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by