Test

Popov kick off

Geplaatst op: 15 december 23

Op woensdagavond 13 dec j.l. vond in het voormalige jongerencentrum The B de kick-off plaats van het splinternieuwe Venrayse Popcollectie POPOV. 
Dat de naam staat voor Pop Overleg Venray kwam hierbij goed uit de verf. In totaal 18 geïnteresseerde muzikanten hadden gehoor gegeven aan de oproep deel te nemen aan deze brainstormsessie waarbij ze geïnformeerd maar ook bevraagd werden over de stand van de Venrayse muziekscene. Het meest gehoorde geluid die avond was dat er geen zichtbare scene in Venray is. De aanwezige muzikanten bleken echter gezamenlijk 29 bands te vertegenwoordigen waaruit afgeleid kan worden dat de scene wel degelijk bestaat maar dat vooral de onderlinge samenhang ontbreekt. En dan is dit nog maar het topje van de ijsberg…


De jongere muzikanten waren helaas ondervertegenwoordigd. Onderdeel van de missie van het collectief is wel om  juist deze groep te bereiken en te enthousiasmeren. Daar wordt dan ook sterk op ingezet. 
Gastspreker Paul Moerel van Pop In Limburg gaf aan opgelucht te zijn dat er ook hier ontwikkelingen zijn; Venray is voor zijn organisatie tot nu toe toch een grijs gebied gebleven maar door de komst van het collectief kan hier verandering in komen. In een nadere toelichting lichtte hij verder toe wat zijn organisatie hierin kan betekenen. Verder werden Thijs Lenssen (Muzikantine, Horst) en Anneke Joosten (Popplaza, Peel en Maas) door gastheer Hans Lenssen bevraagd  over hun organisaties. Hun ervaringen, tips en tricks waren voor het publiek zeer verhelderend en bevorderend voor het enthousiasme om soortgelijke initiatieven ook in Venray van de grond te krijgen.
Kwartiermaker Ivo Heuts gaf aan dat de gekozen locatie van deze avond zeker een broedplaats kan worden waar talent zich kan ontwikkelen. Het gebouw aan de Sportlaan 2 kan mede door de activiteiten van Popov gaan bruisen. Het kan immers de locatie zijn waar clinics en workshops plaats gaan vinden. Daarnaast kunnen er gedeelde oefenruimten onderdak krijgen, wat voor de kruisbestuiving van muzikanten onderling ook sterk vervorderd werkt.
Met behulp van een interactief programma werd tenslotte input verzameld over de wensen van de muzikanten waarmee de organisatie direct aan de slag kan. Want de belangrijkste boodschap van de avond was wel dat de initiatieven vanuit het veld moeten komen. Popov kan er dan voor zorgen dat er een samenwerking ontstaat waar deze wensen uit kunnen komen. 
Mocht je niet aanwezig geweest zijn en wil jij je ook graag meedenken over Popov? Schrijf je dan in op www.culturavenray.nl/community. Je wordt dan steeds op de hoogte gehouden van  ontwikkelingen en initiatieven. Ideeën en tips zijn altijd welkom.

Stuur hiervoor een mail naar hans@culturavenray.nl of bel Cultura Venray: 0478 – 785 429.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet