Op zondag 23 april 2017 opent de Engelse Tuin haar deuren voor het komende seizoen. Vanaf 15.00u ben je van harte welkom in de Engelse Tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray. Tijdens deze middag informeert de Engelse Tuin over haar aankomende evenementen. De middag wordt omlijst door het plaatsen van een nieuw beeld van Theo van Dam en Etan Huijs, singer songwriter.

Tijdens de opening wordt een nieuw beeld in de tuin geplaatst van Theo van Dam. Hij maakte de oorspronkelijke Loek Nelissenprijs voor de beste ondernemer van het jaar. Het nieuwe beeld wordt een aanwinst voor de tuin. Het verhaal rondom het ontstaan van het beeld wordt verteld tijdens de opening. Het nieuwe beeld van Theo van Dam is eigen werk en totaal anders van sfeer, materiaal en uiterlijk dan het beeld voor de Loek Nelissenprijs. Het nieuwe beeld heeft een lange ontstaansgeschiedenis. In dit artikel wordt een indruk gegeven van de manier waarop een werk tot stand kan komen. De eerste ideeën voor dit organische ontwerp ontstonden in 1978, in de periode dat Theo trouwde. Het eerste idee werd in sloophout uitgevoerd.

De opening van de Engelse Tuin wordt muzikaal ondersteund door Etan Huijs, een singer-songwriter die veel optreedt in de buurt en belangeloos zijn nummers ten gehore brengt. Zijn genre bevindt zich op het kruispunt waar melancholische folk en melodieuze pop elkaar ontmoeten.

Klik hier voor meer informatie.

Opening Engelse Tuin 2017

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 21 april 2017

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by