Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kunnen via de site trailers worden bekeken en wordt er achtergrondinformatie over de beschikbare films en series gegeven. Leners van BiblioNu kunnen zich aanmelden bij Filmbieb met hun eigen BiblioNu account. De kostprijs van Filmbieb dvd’s zijn vier euro voor een leentermijn van twee weken. Het systeem is verder hetzelfde als bij Muziekweb waarbij cd’s aangevraagd kunnen worden.

Cultureel erfgoed
Het aanbod is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen van Nederlandse bibliotheken en particulieren. Met Filmbieb wil Muziekweb dit vaak zo belangrijke Nederlandse culturele erfgoed behouden. Ook bibliotheken met een beperkte collectie op locatie kunnen zo blijvende toegang en beschikbaarheid bieden tot onder andere Nederlandse films, series, documentaires en boekverfilmingen.

Laagdrempelig
Met Filmbieb hebben bibliotheekleden op een laagdrempelige manier toegang tot klassieke Nederlandse films, zoals Oscarwinnaars Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en Kikkerdril en het oeuvre van Bert Haanstra en Joris Ivens. Filmbieb is een aanvulling op de bestaande collecties van bibliotheken in Nederland.

Kijk voor alle informatie op: https://www.filmbieb.nl/Filmbieb/Informatie/Lenen_via_filmbieb

Ontdek je favoriete films bij BiblioNu

Geplaatst door: Marloes
Geplaatst op: 02 juli 2018

Terug naar nieuws

Nieuws & updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en meer...

Created by