Test

'Weg uut de Peel' komt terug!

Geplaatst op: 27 september 18

Na 19 succesvolle uitvoeringen keert het theaterspektakel in juni 2019 terug in de Peel.Al bijna 7400 bezoekers genoten de afgelopen maanden van Weg uit de Peel. De voorstellingen in Ospel, Deurne, Vredepeel en De Mortel/Bakel waren vrijwel allemaal uitverkocht en de reacties van het publiek waren enorm positief. Het pakkende verhaal. de bijzondere sfeer van de theaterproductie (in de open lucht), het spel (door de top van het Brabantse en Limburgse amateurtoneel), het bijzondere decor en het enthousiasme van alle betrokkenen raakten de bezoekers.

Dat zette De Theatermakers (Jacques Vriens, Bas Leenders en Casper Vriens) aan het denken. Omdat de voorstellingen in rap tempo uitverkocht waren, visten veel mensen achter het net en waren ze te laat om een kaartje voor de tribunes te bemachtigen. Daarnaast is de sfeer binnen de hele groep spelers en medewerkers (zon 150 personen + een paard en een geit) zo bijzonder en positief dat het zonde zou zijn om Weg uit de Peel nooit meer te spelen. Na een uitgebreide inventarisatie onder de cast en crew was het duidelijk: Vrijwel iedereen zag een extra reeks uitvoeringen zitten!

Hierdoor is het mogelijk om nog een aantal extra voorstellingen van Weg uit de Peel te spelen voor al die mensen die het dit jaar hebben moeten missen en voor de mensen die de voorstelling nogmaals willen zien. Het productieteam is direct begonnen met de vergunningaanvragen en andere organisatorische werkzaamheden. De beoogde speelplek voor de (aller)laatste reeks uitvoeringen is in Deurne. Op welke locatie dat precies zal zijn is nu nog niet zeker. U mag er echter op rekenen dat het een heel sPeelciale plek zal zijn, net als bij de vorige vier plaatsen waar gespeeld is.

De uitvoeringen, die allemaal om 20.30 uur beginnen, zijn op:
Vrijdag 7 juni 2019
Zaterdag 8 juni 2019
Zondag 9 juni 2019 (eerste Pinksterdag)
Vrijdag 14 juni 2019
Zaterdag 15 juni 2019

Het boek Weg uit de Peel, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt dus ook in 2019 tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. Jacques staat er om bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren. Dat doet hij als schrijver en regisseur van deze toneelproductie zeker!

Weg uit de Peel is qua aanpak en locatie uniek: Op een bijzondere plek wordt, in de open lucht, een tijdelijk theater gebouwd. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en de vernieuwende technieken voor licht en geluid beleeft u de sfeer van de Peel. De muzikale omlijsting met nummers Ernst Jansz maakt deze belevenis compleet.

U wordt meegenomen naar de Peel zoals die rond 1915 was. In het verhaal komen sociale themas, zoals sociale ongelijkheid en machtsmisbruik, aan de orde die (helaas) niet alleen tot de geschiedenis behoren maar ook anno nu nog actueel zijn. De hoofdrol is echter voor de bijzondere omgeving van het verhaal: De Peel!

Bestel nu uw kaarten op www.weguitdepeel.nl. Het advies is om daar niet te lang mee te wachten

Foto: Selva Wilbers fotografie

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet