Test

Week van de Respect

Geplaatst op: 01 november 18

De eerste week van november is het de Week van Respect. In Venray krijgt het thema volop aandacht. Op het programma staan een aantal bijzondere activiteiten. In deze week wordt veelal de samenwerking opgezocht met verschillende partijen. Benieuwd? Lees verder voor het programmaoverzicht per dag.

De week begint op 5 november met een spoedcursus vloggen voor jongeren uit de gemeente Venray. Jongerenwerkers van Synthese geven de cursus. Als ze de basis van het vloggen beheersen, kunnen de jongeren zelf vlogs gaan maken, bijvoorbeeld over respect, discriminatie, vooroordelen en tolerantie. De cursus wordt gegeven in The B. Aanmelden tot 2 november bij w.lange@synthese.nl of bellen/appen naar 06-40632675. Wacht niet te lang, want er is slechts plek voor zes vloggers.

Nepnieuws en dialoog
Wat is echt nieuws en wat is nep? Hoe kun je het van elkaar onderscheiden? Onderzoeksjournalist en columnist Johan van de Beek van Dagblad De Limburger houdt maandag 5 november een lezing fakenews en waarheidsvinding in caf De Stad, Grotestraat 107. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Het is niet alleen de Week van Respect, maar ook de Week van de Dialoog. De tafel van Venray in Dialoog staat dinsdag 6 november op een bijzondere plek, op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn. Daar gaan deelnemers met elkaar in gesprek. Aan de gesprekstafel van de besloten bijeenkomst schuiven onder meer gedeputeerde Hans Teunissen en D66-statenlid Jan van de Ven aan. Van de Ven was vanuit de provincie aanjager van de drie jaar lopende pilot onder Venrayse jongeren over vooroordelen, discriminatie en tolerantie, onder de vlag van #RespectOn. Ook Duitse jongeren nemen deel. De dialoogtafel is een besloten bijeenkomst.

Theater en debat
Hoeveel respect kun jij voor anderen opbrengen? Hoe snel beoordeel jij mensen? Vijftien Venrayse jongeren maken woensdag 7 november kennis met hun eigen vooroordelen tijdens het spannende Belevingstheater SCHERP! Theater in een bijzondere omgeving: de moskee in Brukske.

En van de stellingen in het jongerendebat op donderdag 8 november gaat over respect. Leerlingen van het Raayland College zorgen in de raadzaal van het gemeentehuis voor verbaal vuurwerk.

Ambassadeurs van #RespectOn
De Week van Respect is bijna voorbij, het project #RespectOn gaat door. De grote rode R, het symbool van het project, verhuist vrijdag 9 november van de rotonde bij het Raayland College naar een nieuwe plek op het Mgr. Goumansplein in het stadspark. Vrijdag worden ook de eerste ambassadeurs van #RespectOn bekend. Ambassadeurs dragen actief de boodschap van respect, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid uit. Elke ambassadeur krijgt een naamplaatje op de Grote R. Vrijdag worden de naamplaatjes van de eerste ambassadeurs bevestigd. Er is nog plek op de Grote R en het is natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk naamplaatjes aan te brengen. Organisaties en personen die ook ambassadeur willen worden, kunnen zich hiervoor melden bij de gemeente Venray.

 

Kortom, respect is aan!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet