Test

Week van de alfabetisering

Geplaatst op: 20 augustus 18

Op donderdag 6 september organiseert BiblioNu Venray, Merseloseweg 59 van 12.00 13.30 uur een taallunch voor loketmedewerkers van de gemeente Venray. Wie interesse heeft in wat laaggeletterdheid inhoudt en wat de bibliotheek hieraan doet en graag wil aansluiten is van harte welkom. Aanmelden uiterlijk 30 augustus via mpeeters@biblionu.nl

In de gemeente Venray wonen naar schatting 3.000 tot 3.500 laaggeletterden in de leeftijdscategorie 16 tot 65 jaar en zijn minimaal 1.600 inwoners van 65 jaar en ouder laaggeletterd. Dit betekent dat volwaardig deelnemen aan de samenleving voor deze inwoners niet vanzelfsprekend is.
BiblioNu biedt een cursus Nederlands en computercursussen aan om deze mensen vaardiger te maken. NT1-ers schamen zich vaak dat ze onvoldoende kunnen lezen en schrijven en hebben allerlei methoden ontwikkeld om dit te maskeren.

Tijdens de lunch wordt toegelicht hoe laaggeletterdheid herkend kan worden en hoe het beste doorverwezen kan worden.vHet programma bestaat uit een rondleiding, een presentatie over de problematiek van laaggeletterdheid, een quiz en een ervaringsdeskundige vertelt zijn verhaal.

Taalcaf in teken van stadswandeling
Het Taalcaf is elke laatste donderdag van de maand van 13.00 14.30 uur in de bibliotheek Venray. Op 30 augustus gaan de deelnemers een stadswandeling maken. Vrijwilligers van het Rooyse Gidsen Gilde zijn bereid gevonden een rondleiding door Venray te verzorgen. Iedereen die de Nederlandse taal wil oefenen is welkom en deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 13.45 uur bij de bibliotheek.

Meer informatie op www.biblionu.nl

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet