Test

Voorleeskampioenen BiblioNu Venray

Geplaatst op: 30 januari 18

Sjoerd Liebrand van BS De Meent uit Leunen en Beau Joosten van BS Eigenwijs zijn de winnaars van de lokale voorleeswedstrijd van de Bibliotheek Venray. Sjoerd las voor uit Dummie de mummie en de Tombe van Achnetoet; Beau las voor uit De superdikke meester Jaap van Jacques Vriens.

Op 26 en 29 januari vonden in het Raayland College in Venray de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. 14 schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de Gemeente Venray namen hieraan deel. De winnaars zullen, samen met de winnaars van De Bibliotheek Horst aan de Maas, BiblioNu vertegenwoordigen tijdens de regionale finale van Noord-Limburg op 13 maart in Venray, waar zij gaan strijden om een plaats in de provinciale finale in Roermond. De winnaar wordt Limburgs Voorleeskampioen en zal in mei onze provincie vertegenwoordigen.

De voorlezers werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en lazen voor uit een door henzelf gekozen boek. In totaal 33 schoolkampioenen hebben zich aangemeld in het werkgebied van BiblioNu, de gemeenten Venray en Horst aan de Maas. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

[gallery ids="7221,7222"]

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet