Test

Verhalen schrijven: Ga eens op een andere stoel zitten!

Geplaatst op: 22 augustus 18

Altijd al gedacht: ik wil een verhaal schrijven? Je hebt een hoofd vol verhalen en personen maar durf je ze niet op te schrijven? Of je weet niet hoe? Daag jezelf uit en kom op een andere stoel zitten. Die van je hoofdpersonage, de tegenstander, de medestander. Professioneel schrijfdocent docent autobiografisch- en creatief schrijven Esther van de Werf geeft weer cursus: Verhalen schrijven. Eind september starten nieuwe cursussen in Venray en Sittard.

Verhalen schrijven vergt iets van je inlevingsvermogen. Het is niet niks om vanuit het gezichtspunt van de slechterik de zaken te bekijken. Esthers oefeningen helpen je daarbij. In deze cursus leer je de basis van het Verhalen schrijven. Natuurlijk leer je de termen kennen, maar de nadruk ligt op het schrijven. Hoe doe je dat: je inleven in die ander? Waarom is de locatie belangrijk? Wat voegt het tijdsbeeld toe? Wat is een dialoog? Welke structuur kent een verhaal?

Verhalen zijn krachtig. Een verhaal onthoud je gemakkelijk. Door verhalen beleef je dingen zonder ze zelf mee te maken. Verhalen nemen je mee in de wereld van een ander. Jij kunt zo ook een ander meenemen in jouw wereld. Je eigen- of je fictiewereld. Gebeurtenissen komen tot leven. De vorm verhalen maakt dat anderen ze makkelijker tot zich nemen. De werking is heel anders dan die van een gedicht, een column of een journalistiek artikel. Een verhaal kan gaan over dingen uit je eigen leven maar ook verzonnen zijn. Het maakt voor je leerproces tijdens de cursus dus niet uit of je verhalen over je eigen leven wilt gaan schrijven of ze wilt gaan verzinnen. Deze cursus helpt je de vorm Verhalen te begrijpen en te gaan schrijven.

Ga je mee naar die nieuwe of juist je eigen werelden? Schrijf je verhaal in een andere stoel. Daarna is het weer goed rusten in je eigen stoel of daar lekker verder schrijven natuurlijk.

Praktische informatie:
De cursus Schrijf met Esther: Verhalen schrijven geeft Esther vanaf eind september in Venray en Roermond. Na deze eerste basiscursus is er, bij voldoende interesse, de mogelijkheid tot een verder verdiepende cursus.

Voor meer informatie kijk op: zozieje.nl onder workshops en cursussen

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet