Test

Venrayse Muur in de Bleek

Geplaatst op: 16 januari 18

Amateurschildergroep De Rake Kwasten, bestaande uit Anton Biemans, Wim Custers, Kees Moerkerk en Peter Peeters, heeft de Venrayse Muur vanuit Overloon naar Venray laten komen. De Venrayse Muur werd in het kader van het culturele evenement 'Schijt aan de Grens' gemaakt.

De muur bevat afbeeldingen van:
- Grensmuren en mensen die deze muren proberen te trotseren
- Bootvluchtelingen die hun land verlaten
- Diverse misstanden: oliemaatschappijen die Noordpool en Indianen bedreigen
- Honger en armoede

De muur werd samen met tientallen spontane vrijwilligers geschilderd. Een muur is een symbool van verdeeldheid, maar ook van (vermeende?) bescherming. De rake Kwasten zijn van mening dat de afgebeelde themas (helaas) overeenkomsten vertonen met het thema van het Oorlogsmuseum in Overloon. De directie van het Oorlogsmuseum Overloon bood hen de kans deze muur daar te exposeren. Deze muur heeft hier tot eind december 2017 gestaan. Sinds kort staat de muur in Venray in de Bleek.

De rake kwasten nodigen het winkelende publiek uit de illustraties op de muur te bekijken en de bijbehorende gedichten te lezen in het besef dat er ook in 2018 en de toekomst helaas nog steeds oorlogen en misstanden bestaan en zullen bestaan. Zij roepen iedereen op om een bijdrage te leveren teneinde de wereld te helpen verbeteren en leefbaar te maken voor nu en volgende generaties. Idealistisch gezien samen er naartoe werken dat oorlogen echt alleen nog in musea thuishoren.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet