Test

Venray Divers was het!

Geplaatst op: 29 maart 17

Op 27 maart jl. hield Cultura Venray haar derde Cultuurcaf. Het onderwerp van deze avond was: Venray Divers. En Venray Divers was het. Vele culturen kwamen bijeen en leerden van elkaar. Dit op het gebied van muziek, dans, eten en gewoontes.

Nadat de avond van start ging door een welkom van Marloes, werd het programma van de avond vertaald in het Arabisch door Mardan. Na deze opening zorgden Mahmoud en Rezkar, twee bewoners van het AZC Blitterswijck voor mooie orintaalse muzikale klanken. Vervolgens namen Kamelya Ertrk en Ed Cardirci ons mee in 50 jaar Turkse cultuur in Venray. Aan de hand van fotomateriaal en interessante weetjes vertelden ze over drie generaties van Turkse afkomst in Venray. Een mooie mix van integratie en het behouden van de eigen cultuur + volledige omarming door de Venrayse bevolking!

Doordat de Turkse saz speler iets verlaat was, werd Dr. Neet gentroduceerd. Deze presentatiewerd verzorgd door Gon ter Laare. Nadat Dr. M. Neet het toneel verlaten had, werd er afgesloten met twee muzikale intermezzo's. Allereerst nam Tontoon (alias Toon Rats) samen met twee van zijn leerlingen de bezoekers mee in de wereld van de muziek op de djembe. Op deze muziek verzorgde Izelina Sousa van dansschool Soul Community een Afrikaanse dans. Beiden hadden nog nooit met elkaar samengewerkt. Cultura Venray bracht ze samen op dit Cultuurcaf, wat mogelijk heeft geresulteerd in een verdere samenwerking. Na dit fantastische intermezzo volgde Blent Arpaci met muzikale klanken op zijn saz, een Turks instrument. Hij opende zo ook de netwerkborrel.

Kortom een erg gezellige avond, vol diversiteit! Grote dank aan 't Oud Postkantoor voor de gastvrijheid en aan Ahmed Ugla, voormalig topkok uit Damascus, voor het verzorgen van heerlijke hapjes.
Klik hier voor meer foto's van de avond.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet