Test

Tentoonstelling 'Street Art For Peace' in JOC Ysselsteyn

Geplaatst op: 16 februari 18

Van 19 februari tot en met 2 maart is er in Ysselsteyn een tentoonstelling te zien over vredes graffiti.Waar conflict en onderdrukking zijn, daar is ook graffiti. Wanneer stemmen gedwongen moeten zwijgen is graffiti een boodschap die gezien wordt. Voor sommige artiesten is 'Street Art' de laatste mogelijkheid voor vreedzame weerstand en mobilisatie.

Samen met de Nederlandse vredesorganisatie PAX brachten artiesten van Amsterdam Street Art op 10 november 2016 hun creativiteit en ideen naar het beursplein. Voor maatschappijkritische artiesten als Banksy en Laser 3.14 staat de boodschap centraal niet roem of bekendheid. Bono, Barack Obama en de paus zijn allemaal fans. In het centrum van de stad maakten zij Street Art for Peace. Deze gratis expositie is een verzameling van hun krachtige werken. Ook is er voor scholen de mogelijkheid om een speciaal programma te volgen.

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld. Iedereen die in vrede gelooft kan iets voor vrede doen: van kleine tot grote activiteiten. Vrede heeft creativiteit nodig. En mensen die zich durven uitspreken.

Voor individuele bezoekers wordt geen toegang geheven, voor schoolklassen wordt een dagdeel begeleid met werkbladen en ze mogen daarna hun eigen kunstwerk maken. Voor of na de tentoonstelling wordt voor de schoolklassen een rondleiding gegeven over de Duitse Militaire Begraafplaats.

Praktische informatie
De tentoonstelling is geopend van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 16.00u. In het weekend kun je per telefoon een afspraak maken. Schoolgroep kunnen zich nog melden bij het JOC via 0478-541916 of via info@joc-ysselsteyn.com.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet