Test

Studenten Kunstacademie Maastricht met Naakt-Expositie in Venray

Geplaatst op: 29 april 19

Vanaf 13 mei t/m zondag 26 mei betrekken voormalige, huidige en toekomstige studenten van de Kunstacademie van Maastricht het oude Primerapand in de Schoolstraat. Zij zullen t/m vrijdag 24 mei samen een kunstwerk creren met als thema naakt. Hoe ziet dit eruit? Hoe zal dit vorm gegeven worden? Goede vragen! Je kunt het allemaal zelf bekijken in het weekend van 25 en 26 mei: dan is de expositie geopend van 10.00u t/m 18.00u voor genteresseerden.

Mick Janssen (student aan de Kunstacademie Maastricht) licht toe: De bedoeling is om met een aantal kunstenaars en kunstenaars in opleiding twee weken in de Schoolstraat te gaan werken. We zullen werk gaan maken dat specifiek voor de ruimte is bedoeld. Zo krijgt de omgeving ook een rol binnen de kunstwerken en zullen er hopelijk mooie dingen ontstaan.

Voor dit project is er een selectie gemaakt van kunstenaars die werken in verschillende disciplines. Schilderen, beeldhouwen, fotografie, (video)installatie: alle disciplines komen aan bod deze twee weken.

Er is bij dit project bewust gekozen om op voorhand nog niet veel keuzes te maken. Het wordt een dynamisch groepswerk waarbij wel het thema al vaststaat: Naakt. Janssen vult aan: Dit thema kan door de kunstenaars worden opgevat in de meest brede zin. Is je interesse gewekt? Je bent van harte welkom om op zaterdag 25 en zondag 26 mei de expositie te bewonderen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet