Test

Stem op Rooynet!

Geplaatst op: 15 januari 19

In 2017 dongen 163 websites en apps uit het hele land mee om de Geschiedenis Online Prijs. RooyNet behaalde een eervolle zevende plaats. Dit jaar doen ze ook weer mee. Kunnen ze rekenen op jouw stem?Klik hier om te stemmen.Stemmen kan tot en met 31 januari!

De geschiedenis van RooyNet.
"Behoud door vernieuwing" is in kringen van de erfgoedsector een gevleugeld gezegde. Voornamelijk gebruikt wanneer er sprake is van ruimtelijke vernieuwing die vaak op gespannen voet staat met behoud van het oude vertrouwde. Maar "behoud door vernieuwing" kan breder worden genterpreteerd.Door gebruik te maken van de eigentijdse informatie- en communicatie technologie ofwel ICT kunnen we de informatie over het erfgoed niet alleen vastleggen, bewaren en behouden, maar ook beschikbaar en bereikbaar maken voor een breed publiek.
Dit gedachtegoed is voor het Historisch Platform Venray (HPV) enkele jaren geleden de aanleiding geweest om in Venray partners te zoeken, zodat door samenwerking een websiteontwikkeld kon worden, waardoor het Venray's cultureel erfgoed beschikbaar wordt voor het grote publiek.Deze partners werden gevonden in het Venrays Museum, het Gemeentearchief Venray en de Bibliotheek Venray. In september 2006 tekenden de vier partners een convenant voor de ontwikkeling van het uiteindelijke RooyNet. Met subsidie van de Provincie Limburg konden de vier partners pas echt beginnenmet het realiseren van hun plannen. RooyNet is sinds 2007 online. Sinds september 2015 valt RooyNet juridisch en financieel onder het Venrays Museum, dat in 2017 werd ondergebracht in de Borggraaf.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet