Test

Het Stadspark opent haar deuren!

Geplaatst op: 16 mei 17

Aankomende zondag 21 mei opent het geheel vernieuwde en opgeknapte Stadspark rondom de Grote Kerk. Vanaf 14.00u openen het Borggraaf Paviljoen, de kerk, de toren en de Engelse Tuin gezamenlijk haar deuren.

Deze dag is er veel te doen bij het vernieuwde Stadspark. Bij het Borggraaf Paviljoen kun je de tentoonstelling 'Ons Erfgoed op de Rooyse Loper' bezoeken. Zeventien historische verenigingen uit Venray lichten de tentoonstelling toe. Daarnaast is er een demonstratie van glas in lood en is er een archeologische ontdekkingstocht. In dit gebouw is voortaan ook het VVV kantoor gehuisvest, wat tevens ook wordt geopend deze dag.De dienstverlening is als vanouds in een nieuw jasje.
Naast het Borggraaf Paviljoen opent de toren van de Grote Kerk haar seizoen en is de toren te beklimmen voor een prachtige expositie op elke verdieping, o.a. een biechtstoel. De Grote Kerk met al haar kunstschatten waar de Beeldenstorm aan voorbij is gegaan, is vrij te bezoeken. De Engelse tuin aan de Raadshuisstraat biedt een sponsorconcert door Stichting Passion met muziek van Disney en allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Gidsen van het Rooys Gidsen Gilde leiden u langs bij alle bezienswaardigheden en lichten deze toe. In het Stadspark treedt de succesvolle singer-songwriter Etan Huijs op. Om drie uur is er vanuit de Toren een life Carillonconcert door beiaardier Rosemarie Seuntins te horen.

Kortom, er is veel te doen deze dag! Je bent van harte welkom om de activiteiten bij te wonen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet