Test

Rooynet bij laatste tien Geschiedenis Online Prijs!

Geplaatst op: 29 januari 19

RooyNet behoort tot de tien genomineerden die in aanmerking komen voor de Geschiedenis Online Publieksprijs. Dat bericht kwam gisteren van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Op donderdag 7 februari wordt de einduitslag bekend gemaakt. Stemmen kan nog tot aanstaande donderdag!

De Geschiedenis Online Prijs is ingesteld om de geschiedbeoefening via internet te stimuleren. RooyNet is onze gemeentelijke geschiedenissite, waar diverse cultuurhistorische organisaties sinds 2007 hun oude fotos, films, documenten en geluidsbestanden wereldwijd toegankelijk maken. Op dit moment zijn dat 44 organisaties en er staan er nog enkele op het punt om hun archief door de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray (HPV) te laten digitaliseren en op RooyNet te plaatsen. En RooyNet heeft nog veel meer te bieden. Zo kan men er diverse biografien van bekende Venraynaren lezen, zijn er web-exposities, kunnen de edities van weekblad Peel en Maas van 1880 tot 2011 doorzocht worden, zijn er dorpsbladen in te zien, kan men allerlei genealogische gegevens vinden enzovoort, enzovoort.

De gemeente Venray kan met recht bijzonder trots zijn op een dergelijke geschiedenissite, die op initiatief van Historisch Platform Venray in het leven is geroepen. En met de medewerking van al onze inwoners kan RooyNet een prestigieuze prijs binnen halen. Er is al veel gestemd en daarvoor zijn de HPV-vrijwilligers heel dankbaar, maar nu de eindspurt nog.

Stem nu het nog kan!
Je kan nog t/m donderdag 31 januari stemmen. Dat is de laatste kans. En het gaat heel eenvoudig. Je gaat naar de sitewww.rooynet.nlofwww.geschiedenisonlineprijs.nlen klikt op Stem nu! Er verschijnt een pagina met een vakje waar je RooyNet kunt invullen. Tijdens het typen, verschijnt er een schermpje met RooyNet, waar je op klikt.
Vervolgens verschijnt er een scherm waar je jouw e-mailadres kunt invullen. Bij Commentaar hoef je niets in te vullen, maar het mag wel, bijvoorbeeld Uitstekende website. Na het invullen van jouw e-mailadres heb je gestemd. Je krijgt dan een bevestigingsmail die je moet openen. Verder hoef je niets te doen. Je mag met elk e-mailadres n keer stemmen. Mogen de tientallen HPV-vrijwilligers op jouw stem rekenen? Alvast bedankt!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet