Test

RooyIn vult behoefte Venrayse vrijwilligers in

Geplaatst op: 02 mei 19

Over ruim twee weken is het zover: de eerste editie van het vrijwilligers evenement RooyIn! Zaterdag 18 mei in het schoolgebouw van Gilde Opleidingen naast het treinstation. Wat is RooyIn en waarom melden bezoekers zich aan?

RooyIn! is een levensechte LinkedIn-dag voor alle Venrayse vrijwilligers
RooyIn is er voor mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de eigen omgeving; sport, cultuur, leefbaarheid, enzovoort. Vrijwilligers die verbonden zijn aan een vereniging, actief zijn in hun dorp of zich inzetten voor initiatieven/acties en goede doelen. Zij dragen een steentje bij aan de leefbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid binnen onze gemeente. RooyIn biedt deze hardwerkende vrijwilligers graag een plezierige en dus ontspannen netwerkdag aan met als tweede doelstelling de bezoekers n dus hun verenigingen en bewonersinitiatieven nog sterker te maken, want zonder hen is Venray een stuk minder sociaal en gezellig, zegt Wilco van der Bas.

RooyIn is op 18 mei een soort fysieke LinkedIn-dag voor vrijwilligers actief binnen de gemeentegrenzen van Venray. Een evenement waar mensen elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten, leren kennen en zich kunnen verbinden aan iemand die hem of haar verder helpt met het huidige vrijwilligerswerk. Of juist de eigen kennis en kunde delen met vrijwilligers die met dat onderwerp aan het stoeien zijn. Linda Custers vertelt: het is niet nodig om telkens het wiel opnieuw uit te vinden, de ervaring is al heel vaak opgedaan door een ander. Al moet je de ander dan wel zien te vinden....

De bezoekers komen om verschillende redenen naar RooyIn!
Deelnemers melden zich gratis aan via www.rooyin.nl . De mensen kunnen daar invullen waarom zij 18 mei komen en wat zij willen halen en brengen. Richelle van Soest, beheerder van de website, geeft aan: de mensen geven precies aan wat onze werkgroep met dit evenement hoopt te bereiken: nieuwe mensen ontmoeten, kennis vergroten, ervaring delen, netwerken, de vereniging/stichting/activiteit loopt vast en deze vooruit helpen. Hoe dat op 18 mei met alle deelnemers is te bereiken, weten de inschrijvers ook goed aan te geven; Richelle somt op: door eigen kennis en ervaring in te brengen, door op zaterdag 18 mei en hopelijk ook daarna samen te werken, door met elkaar in gesprek te gaan en te verbinden, door elkaar te versterken en door elkaar bestaande problemen of nieuwe initiatieven te vertellen.

Nieuw logo
De werkgroep RooyIn bestaat inmiddels uit 10 enthousiaste vrijwilligers die overtuigd zijn van de meerwaarde van deze verbindingsdag. Tom Vaessen is trots op het nieuwe logo: het logo verbeeldt heel nauwkeurig waar ons evenement voor staat: waar twee of meer mensen elkaars dromen, uitdagingen of ideen vertellen ontstaat nieuwe energie. Die energie maakt Venray nog sterker! Ik hoop de vele vrijwilligers die ik de afgelopen jaren via mijn bedrijf en vrijwilligerswerk heb leren kennen op 18 mei opnieuw te ontmoeten; uit bijna alle dorpen en kernen hebben zich al deelnemers aangemeld.

RooyIn geeft wekelijks een nieuwsbrief uit en hoopt zo mogelijk vrijwilligers te bereiken. Op zaterdag 18 mei a.s. bent u van harte welkom bij RooyIn in het rode gebouw van Gilde Opleidingen aan de Henri Dunantstraat. Het wordt een gezellige en boeiende dag van 10 tot uiterlijk 17 uur, inclusief lunch. Voor meer informatie, de nieuwsbrief n om u aan te melden zie de website: www.rooyin.nl of email uw komst aan info@rooyin.nl .

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet