Test

Rob's Blasmusik im Herbst

Geplaatst op: 17 september 19

Op Zondagmiddag 29 september, presenteert Rob Claessens van het radioprogramma Volksmusik mit Schwung samen met Sjraar Janssen van Einfach Bhmisch en Muzicanka Robs Blasmusik im Herbst; een concert met twee bijzonder goede blaasorkesten. De middag begint om 13.30 uur met een optreden van Blaaskapel Die Ellenthaler uit Ell, gevolgd door blaaskapel de Pompzwengels uit Geffen.

Over de presentatoren
Rob Claessens is onder meer bekend van het radioprogramma Volksmusik mit Schwung, wat je kunt beluisteren bij Omroep Venray. Rob bezoekt regelmatig blaasmuziekfestivals en concerten van blaaskapellen in binnen- en buitenland. Daarbij doet Rob veel informatie en nieuwe contacten op, waarmee hij zijn luisteraars weer kan verblijden in zijn radioprogramma. Rob Claessens doet bijzonder veel voor de promotie van de blaaskapellen in Nederland. Sinds een paar jaar organiseert Rob samen met Sjraar Janssen Robs Blasmusik im Frhling und Herbst. Op 29 september vindt alweer de 12e blaasmuziekmiddag in deze serie plaats. Aan deze concertserie werken de blaaskapellen die Rob promoot, graag mee. Rob wil hiermee de liefhebbers van blaasmuziek in de regio de gelegenheid bieden om live kennis te maken met de blaaskapellen die hij in zijn radioprogramma al met regelmaat heeft voorgesteld.

Die Ellenthaler:
Die Ellenthaler Musikanten zijn een enthousiaste groep muzikanten uit Ell. De kapel bestaat uit een twaalftal muzikanten en is in 1984 ontstaan uit fanfare Ellona. Die Ellenthaler Musikanten staan bekend om hun veelzijdige repertoire. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit de bekende Bhmische- en Tsjechische blaasmuziek. Tevens speelt de Egerlnder blaasmuziek, zoals deze door Ernst Msch en zijn Egerlnder Musikanten werd vertolkt, een grote rol. Kortom, Die Ellenthaler Musikanten is een enthousiaste veelzijdige kapel die graag ieder evenement, van bedrijfsfeest tot gezellige avond, op een hoog niveau opluistert.

De Pompzwengels:
Op dit moment telt de blaaskapel 17 leden. Het repertoire van de Pompzwengels bestaat uit Egerlnder, Tsjechische en moderne muziek. Het is deze blaasmuziek die de harten van de muzikanten gestolen heeft. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder leiding van de jeugdige Arnout van Erp. Ondanks het feit dat ieder lid weet wat er van hem of haar verwacht wordt, namelijk kwalitatieve muziek leveren, wordt er niet vergeten dat een positieve sfeer en gezelligheid even zo belangrijk zijn. Blaaskapel de Pompzwengels maakt van ieder optreden een waar feest.

 

Het evenement vindt plaats in Partycentrum t Anker, Grootdorp 73, 5815 AN Merselo. De zaal gaat open om 13.00 uur en de entree is 5,00.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via kaarten@volksmusikmitschwung.nl of telefonisch bij Rob Claessens, tel. 06-514 82986. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet