Test

Odapark en Cultura Venray halen onderwijspedagoog Gert Biesta naar Venray

Geplaatst op: 04 juni 19

Op woensdag 26 juni organiseert Cultura Venray in samenwerking met het Odapark een lezing over kunsteducatie. De lezing wordt verzorgd door onderwijspedagoog Gert Biesta. Wil je zeker zijn van je aanwezigheid? Bestel dan snel een ticket en ben erbij!

Gert Biesta is als Professor of Education verbonden aan Brunel University London. Na een carrire als docent natuurkunde in het gezondheidszorgonderwijs studeerde hij pedagogiek en filosofie en was hij vervolgens werkzaam aan universiteiten in Nederland, Engeland, Schotland en Luxemburg. Hij publiceert over de theorie van opvoeding en onderwijs, de methodologie van sociaalwetenschappelijk onderzoek, democratie en burgerschap, curriculumtheorie en -beleid, en de opleiding van leraren. Biesta vertelt deze avond over zijn boek Door kunst onderwezen willen worden. Biesta presenteert in dit boek een nieuwe benadering van hedendaagse kunsteducatie door te laten zien welke unieke mogelijkheden de kunsten bieden om in dialoog te zijn met de omringende wereld. Deze benadering van kunsteducatie gaat uit van onderwijzen als een proces van tonen, waarbij de docent aan de leerling laat zien wat er in de wereld goed, belangrijk of betekenisvol kan zijn om aandacht aan te besteden.

Deze avonden worden georganiseerd door Cultura Venray in samenwerking met het Odapark en zijn bedoelt om diverse kunst gerelateerde themas in een caf (theehuis) sfeer bespreekbaar te maken. Sprekers uit alle uithoeken van het land, en zelfs daarbuiten, worden uitgenodigd om een thema te introduceren waarna het publiek hier onder het genot van een drankje nog even over kan doorpraten, licht Sanne Aben (Cultura Venray) toe.

Kort samengevat
Op deze avond is er na afloop van de lezing ruimte voor een nagesprek onder het genot van een drankje. De deur van het Theehuis zal vanaf 19.30u open staan en om 20.00u start de lezing. De entree in de voorverkoop bedraagt 5,- per persoon. Aan de deur kost een kaartje 7,50 (alleen per pin te betalen). Om verzekerd te zijn van een plaats kun je vooraf een ticket kopen via https://culturavenray.nl/agendalijst/kunstnaarcafe-4-gert-biesta/. Na aankoop van een ticket krijg je geen bevestiging. Op 26 juni ligt er een gastenlijst klaar, waar je na betaling op komt te staan. Er zijn 120 plaatsen beschikbaar: vol = vol!

 

Foto: Persfoto

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet