Test

Nieuw in Venray: Dansend in Balans

Geplaatst op: 04 september 18

Als Cultura Venray komen we soms nog relatief onbekende pareltjes tegen. Zo hadden we in het voorjaar van 2018 een gesprek met Gerty Jansen van Dansend in Balans. Zij laat mensen met bijv. MS, Parkinson of NAH dansen. Een geweldig initiatief! Gerty stelt zich graag aan jullie voor:

Mijn naam is Gerty Jansen en ik heb mijn HBO dansopleiding in Tilburg gevolgd en afgerond en was de afgelopen 30 jaar werkzaam bij Kunsten Centrum Meander in Boxmeer. Door bezuinigingen is de Meander moeten stoppen en kwam ik dus zonder werk te zitten. Dans is altijd mijn passie geweest en ik kan mij dan ook geen ander beroep voorstellen waar ik met zoveel plezier elke dag weer naar toe ga. Nu zag ik op TV een item over Dance For Health. Dansen /bewegen voor mensen met bijvoorbeeld MS, Parkinson of NAH. Om een lang verhaal kort te maken ik heb deze cursus gevolgd en geef nu les aan deze groep mensen onder de naam Dansend in Balans. Het les geven heeft er nog een dementie bijgekregen. Wat geweldig als je ziet, en van de dansers hoort, wat het met ze doet. Een van de dansers zei; wonderbaarlijk, ongelooflijk. Daar wordt je dan toch super blij van. Het belang van bewegen in combinatie met muziek wordt steeds duidelijker, denk maar aan de neuroloog Erik Scherder die dit allemaal duidelijk uitlegt in zijn colleges.

Kunst en cultuur verrijken de mens, en wat fantastisch als je dan in een plaats les kunt geven waar je zo ondersteund wordt om zo een les op te kunnen zetten door Cultura Venray. Ik hoop nog lang les te mogen geven ism Cultura Venray.

Terug naar overzicht

Nieuw in Venray: Dansend in Balans

Geplaatst op: 27 augustus 18

Dansend in Balans, het bewegingsprogramma voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel en voor wie graag wil bewegen, komt naar Venray. Onder deskundige begeleiding van dansdocent Gerty Jansen biedt Dansend in Balans een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in deze les opdoet helpen je om je gedurende de week makkelijker te bewegen.

Praktijk Dansend in Balans richt zich op mensen met Parkinson, MS, Reuma en niet aangeboren hersenletsel. Uit de praktijk blijkt dat bewegen echt gezond is. Het dansen kan namelijk een positief effect hebben op het ziekteproces van de deelnemer. Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol.

Ben jij na het lezen van deze informatie benieuwd naar deze lessen dan ben je vanaf maandag 3 september as. van harte welkom op iedere maandagochtend van 10.30 -11.45 uur in de balletzaal van Jerusalem studio 2 begane grond, lokaal 10, Heuvelstraat 4 , Venray. De eerste les is op maandag 3 september. Voor meer informatie kun je terecht bij Gerty Jansen via info@dansendinbalans.nl of telefonisch via 06-30499240.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet