Test

Nationale Voorleesdagen bij BiblioNu

Geplaatst op: 19 januari 18

Luisteren naar voorlezen, spelen en zingen vinden kleuters heerlijk om te doen en met hun enthousiasme steken ze hun ouders aan. Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari, is er extra aandacht voor voorlezen. Veel peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kindcentra in Venray en Horst aan de Maas brengen tijdens deze periode een bezoek aan de bibliotheek. Het herkenbare prentenboek Ssst! De tijger slaapt!, Prentenboek van het Jaar 2018, staat centraal. Dit bezoek wordt een vrolijk voorleesfeest, waarbij al lezend, spelend en zingend de wereld van de tijger verkend wordt.

Activiteiten
Op woensdag 31 januari is er van alles te beleven in de bibliotheek Venray en Horst.
Alle kinderen tussen de 2 en 5 jaar zijn samen met hun (groot)ouders van harte welkom van 15.00 - 16.30 uur. Studenten van de Gilde opleidingen (onderwijsassistent en pedagogisch medewerker) verzorgen workshops zoals een ballonnenspel, knutselen, en het uitspelen van het verhaal. Verder is er in Venray een workshop Voorlezen met gebaren verzorgd door Kinder- en babygebaar.
In Horst verzorgt Froxx peuterdansen genspireerd door het prentenboek van het jaar.
Graag vooraf aanmelden via jeugd@biblionu.nl met vermelding van de gewenste locatie.

Prentenboek van het jaar
Ssst! De tijger slaapt, en zijn vriendjes willen hem niet wakker maken. Hoe moeten ze er nu langs? Hangend aan een grote feestballon zweeft Kikker stilletjes over de tijger heen. Maar bij Vos gaat het een stuk moeilijker. Als de kinderen de dieren een handje helpen gaat het vast lukken! Het is een spannend, speels verhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Kinderen kunnen actief deelnemen aan het verhaal door de tijger over haar buik te aaien, het boek te wiegen en mee te blazen.

Zelf aan de slag
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt.
De bibliotheek ondersteunt ouders altijd graag bij het voorlezen met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken.
De bibliotheekmedewerkers zoeken mee naar een boek dat past bij elk kind!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet