Test

Muziek die je meeneemt | Philharmonie ZuidNederland

Geplaatst op: 02 juli 19

Velen kennen de Philharmonie ZuidNederland niet, of toch wel maar alleen van concerten in de avond. Toch doen ze nog veel meer. Ze houden zich bijvoorbeeld ook veel bezig met cultuureducatie. Ze maken muziekvoorstellingen- en lessen op maat. Voor ieder wat wils. Roxanne Doyen (marketing- en communicatiespecialist Innovatie & Educatie Philharmonie ZuidNederland) vertelt hierover:

Ook in schooljaar 2019-2020 is philharmonie zuidnederland er weer voor jou en je leerlingen. Ken je ons al? Wij zijn het symfonieorkest van Limburg, Brabant en Zeeland bestaande uit 107 professionele musici: strijkers, hout-en koperblazers en slagwerkers. Muziekeducatie staat hoog in het vaandel: speciaal voor scholen maken we prachtige muzikale voorstellingen afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Onze musici komen met kleine ensembles naar je school. Wil je het hele orkest horen, dan reizen we naar elkaar toe.

Zo spelen we in maart 2020 HeartBeat voor groep 7-8 in De Maaspoort in Venlo, een dansconcert dat we samen met SALLY Dansgezelschap Maastricht ontwikkelden: Ken jij dat? Je hoort muziek en plots ben je vrolijk, je voelt weer wat je diep vanbinnen wil, je danst! Beleef samen dit wervelend dansconcert met vijf dansers en een live orkest. Hier vindt iemand zijn hartslag terug door dans en muziek. En jij? (psst: in samenwerking met DOOR! bieden we betaalbaar busvervoer aan, lees er hieronder meer over).
Daarnaast komen we graag Orpheus! spelen op jouw school voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Zo dichtbij als tijdens deze voorstelling zullen je leerlingen zelden muziek, instrumenten en een verhaal beleven. Ze zitten allemaal eerste rang om de ronde speelvloer. De musici staan soms zelfs naast je! Muziek, pozie en beeld smelten samen in het verhaal van Orpheus en Eurydike. Deze oude mythe wordt springlevend als we over liefde, teleurstelling en herinnering vertellen.

Muziek als bagage voor het leven. Dat is toch iets wat je je leerlingen wilt meegeven! We kennen het allemaal: dat ene muziekstuk dat met je meegaat op belangrijke, vrolijke of droevige momenten.
Door je leerlingen live muziek te laten horen en ze verschillende soorten activiteiten aan te bieden: creatief, receptief en reflectief. Op school, in de eigen omgeving en bij philharmonie zuidnederland. Dan wordt de muzikale ontdekkingsreis van je leerlingen een blijvende ervaring.

Laat je inspireren!
1. Speciaal voor DOOR!-en Muziekimpuls-scholen bieden we Muzikale Modules aan: philharmoniezuidnederland.nl/door
2. Bekijk onze teaser https://youtu.be/Sf-e76aoXEQ
3. Op onze website staat uitgebreide informatie over alle voorstellingen: philharmoniezuidnederland.nl/educatie (PO) www.philharmoniezuidnederland.nl/voortgezetonderwijs (VO)

Hopelijk tot ziens bij philharmonie zuidnederland!

Adeline van Campen, Roxanne Doyen, Wilma Hollanders, Linda Jans
educatie@philharmoniezuidnederland.nl / 088 16 60 726

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet