Test

Music Matters

Geplaatst op: 02 mei 19

Een aantal jaren geleden zong een meneer Miles de bekende woorden Music was my first love, and it will by my last. Een nummer wat bij mij flink wat betekenis heeft gekregen. Als klein meisje begonnen op de blokfluit, doorgestroomd naar de klarinet en nu ben ik trots lid van de harmonie in Well. Heerlijk om met meerdere muzikanten samen een cadeautje te creren voor anderen wat, wanneer je het uitpakt, uitmondt in betoverende muziek. Ik kan me dan ook geen dag voorstellen zonder muziek. Zodra ik op het werk kom (en Peggy is er nog niet) is mijn eerste handeling het aanzetten van de radio. Soms tot vervelends toe van andere collegas.

Muziek zorgt bij mij voor een creatief denkproces. Ik raak in een flow en kan zo uren achter elkaar geconcentreerd werken. Tegelijkertijd zonder er bewust van te zijn meezingen met de radio is ook een onderdeel wat er niet meer bij weg te denken is. En je zult denken waar wil ze nou naar toe? Nou dat zal ik je zeggen. Ik kom er dus iedere week achter dat zoveel mensen de muziekliefde delen. En ja, door mijn werk kom ik ook met heel veel van deze mensen in contact. En die muziekklik is er natuurlijk altijd meteen!

Neem nou vorige week. Peggy en ik gingen voor ons Cultuurtje een keer buiten Venray op pad op aanraden van Paul Franssen, directeur van onze Venrayse gezellige huiskamer aan het Schouwburgplein. Zo kwamen we op een zonnige woensdagmiddag uit in Roermond waar we op bezoek gingen bij mister Bloasmuziek himself: G Reinders. En eerlijk is eerlijk: ik vond het best wel spannend. Een interview voor het Cultuurtje op de gele bank in de schouwburg met een lokaal persoon of een interview met een bekende Limburger/ Nederlander: dat was toch wel een verschilletje. Zodra G de deur openmaakte was dit gevoel als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat een amicale man! En je raadt het natuurlijk al: er was ook meteen: de muziekklik! Uit alles sprak zijn muziekliefde, maar het meest wat me geraakt heeft is toch wel zijn gigantische glimlach wanneer hij het had over muziek. Dit zorgde spontaan voor een grote smile op de gezichten van Peggy en mij.

Kort gezegd vind ik het heerlijk om te zien dat anderen ook ontzettend genieten van (het maken van) muziek. En niet alleen muziek: dit kan zo doorgespeeld worden naar andere cultuurdisciplines. Passie voor een vak zorgt voor voldoening, een smile van oor tot oor en maakt je tot wie je bent. Een vrijheid die we zeker MOETEN koesteren!


-Marloes-

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet