Test

Meestergitarist en publiekslieveling Erwin van Ligten op het muziekpodium van de Mariakapel

Geplaatst op: 09 oktober 19

In mei van dit jaar stond Micheline in een uitverkocht concert op het muziekpodium van de Mariakapel. Zij werd begeleid door haar vaste gitarist Erwin van Ligten. Erwin kreeg de kans een aantal solos te spelen die zoveel indruk maakten op het publiek, dat hij langdurig een staande ovatie kreeg. En terecht; hij wordt door liefhebbers en kenners gezien als n van de allerbeste gitaristen die Nederland rijk is. Niet voor niets hebben alle bekende-, en grote artiesten zoals o.a. Mathilde Santing, Frdrique Spigt, Chris Hinze, Angela Groothuizen Erwin binnen hun begeleiding gehaald. Daarom is de Mariakapel blij dat ze zondagmiddag 20 oktober Erwin van Ligten op het podium hebben staan.

Geboren in Java, en in Nederland opgegroeid in een Indische cultuur. Zoals bijna alle indo-families, een muzikaal gezin waarin Erwin als kleine jongen leerde spelen op de ukelele van zijn vader. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar en werd benvloed door Indorock, The Tielman Brothers, Django Reinhardt en Chat Atkins ( gitarist van Jim Reeves). Zijn virtuoze gitaarspel werd al snel opgemerkt door professionele muzikanten en zo belandde hij in de bands Pangrass, Klaver en Spaak. Daarna werd hij gevraagd bij Dizzy Mans Band, Bertus Borgers Groove Express, gaf solo optredens op de Parade met blues, rock en soul en werd begeleider van vrijwel alle bekende Nederlandse zangers en zangeressen.

Erwin speelt instrumentale rock, country, blues, soul, fusio en wereldmuziek genspireerd door o.a. Ry Cooder, Jeff Beck en Jimmy Hendrix. Met zijn seventies-tribute band Route 77 speelt hij hits die hij bewonderde uit de jaren 70. Het concert op 20 oktober wordt een mix van bovengenoemde muziekstijlen met ook veel eigen werk. Om een idee te krijgen van de kwaliteit van Erwin van Ligten, bekijk op you-tube: Panucci J vintage white, featuring Erwin van Ligten en Erwin van Ligten op muziekpodium Mariakapel 2018.

De aanvang van het concert op zondag 20 oktober is om 15.30 uur en de entre is 12,50. Reserveren is mogelijk via www.mariakapel.nl of telefonisch: 0478 636948 of 06 16170433.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet