Test

Makkelijk Lezen Plein bij BiblioNu

Geplaatst op: 30 juli 18

Een op de tien kinderen heeft moeite met lezen en spellen. Voor hen is het soms moeilijk om geschikte boeken te vinden. BiblioNu heeft daarom de leukste, spannendste en makkelijk te lezen boeken, samen met andere materialen bijeengebracht op het MLP, ofwel Makkelijk Lezen Plein.

Leesproblemen
Het plein is voor kinderen van 8 tot 13 jaar met leesproblemen. Op het plein staat een aangepaste collectie boeken, dvds, luisterboeken en andere media. Ouders en leraren vinden er informatie over leesproblemen. Bij de selectie van de boeken is gelet op het lettertype en de lay-out. Voor wie wil, biedt de bibliotheek hulp bij het kiezen van leuke leesboeken met als doel het plezier in het lezen terug te brengen.

Informatieve media
Ook voor spreekbeurten en werkstukken biedt het plein uitkomst. Met niet alleen geschreven media maar ook media in beeld en geluid. Op de site www.makkelijklezenplein.nl is meer informatie te vinden. De site bevat een overzicht van media die geschikt zijn bij leesproblemen en tips om kinderen aan het lezen te krijgen of te ondersteunen bij het leren.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet