Test

Maak kennis met Rangel

Geplaatst op: 23 maart 18

Na een blog over beeldende kunst springen we over naar een ander domein: de muziek. Een alleskunner uit het Venrayse is toch wel: Rangel Silaev. Hij is bekend als pianist, maar timmert tegenwoordig ook hard aan de weg als DJ en geeft ook muziekles. Veel leesplezier!

Mijn naam is Rangel Silaev, ik ben een 18-jarige pianist,componist en (film)muziekproducer, nu studerende op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Oorspronkelijk kom ik uit Venray, waar ook mijn ouders wonen. Ik begon met piano spelen toen ik 5 was, en werd toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg op mijn 10de. Vanaf mijn 14de zit ik intern in Den Haag, waar ik dit jaar eindexamen doe en me dus vanaf volgend schooljaar echt 100% kan focussen op muziek.

Ongeveer 4 jaar geleden ontwikkelde ik een grote passie voor het maken van eigen muziek, en ik begon dus te experimenteren met het produceren van filmmuziek en elektronische muziek, waarbij ik mijn achtergrond en kennis die ik met pianospelen heb ontwikkeld daarbij gebruik. Hierdoor heb ik uiteindelijk mijn echte doel ontwikkeld, en ben ik nu meer bezig met muziek dan ooit. Elke dag, of het nou op het conservatorium is, in mijn studio of onderweg naar een concert, ben ik bezig met muziek, geef ik les of treed ik op. Klassiek, maar ook filmmuziek, elektronische muziek, popmuziek en jazz. Voor het gemak zeg ik altijd dat ik eigenlijk alles doe wat tussen klassieke muziek en popmuziek in zit.

Omdat ik zelf zo veel bezig ben met muziek weet ik hoe lastig het is om genspireerd te raken, aan concerten te komen en nieuwe ideen/passies te ontwikkelen. Daarom wil ik jonge mensen inspireren en helpen om hun eigen passies te ontwikkelen en in contact te komen met muziek. Ik kan aan kinderen laten zien hoe een piano nou eigenlijk werkt, en ze alles vertellen over muziek. Waarom wordt muziek nou eigenlijk gemaakt, wat houden muziekstukken in en wat maakt muziek nou zo mooi? Zoals ik al verteld heb, is piano spelen lang niet het enige wat ik doe. Ik speel zelf ook gitaar, drums, ik produceer muziek elektronisch en heb ook dj-apparatuur staan wat ik allemaal kan gebruiken om jonge mensen in contact te laten komen met muziek. Om ze te helpen ideen of passies te ontwikkelen en natuurlijk vooral om heel veel plezier te maken en te voelen hoe het is om muziek te maken.

Bedankt voor het lezen!"

Rangel Silaev

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet