Test

Lezing ademhaling bij BiblioNu

Geplaatst op: 10 augustus 18

Ontgiften en ontzuren door verminderen van de ademhaling. Op donderdag 23 augustus verzorgt Jan van Zuijlen bij BiblioNu Venray, Merseloseweg 59 een lezing over ademen. Ademhaling is de meest acute behoefte om te leven, en toch wordt er weinig aandacht aan besteed. Bij yoga of sporten wordt ademhaling zijdelings meegenomen als onderdeel van het geheel, maar nergens wordt ademhaling uitgelegd, geoefend en gemeten.

Wat is nou ademhaling en hoe werkt dit. Wat komen we te weten als we er eens echt naar kijken, op een wetenschappelijke manier. Hoe functioneert ademhaling en met name zuurstof in het lichaam. Hoe stuurt het lichaam de ademhaling. Hoe krijgen de cellen de zuurstof die ze nodig hebben en hoe regelt het lichaam nou precies deze ademhaling.

Konstantin Buteyko
De Russische arts en prof Buteyko heeft zijn leven gewijd aan het uitzoeken hoe het lichaam werkt en kwam daarbij op verrassende resultaten.
Tijdens de lezing legt Van Zuijlen uit hoe ademhaling werkt en laat iedereen de ademhaling ervaren. De meeste mensen hebben geen idee van het niveau van de eigen ademhaling. Van Zuijlen vertelt hoe en waarom bepaalde ziektebeelden kunnen ontstaan, terug te leiden op ademhaling die niet binnen de norm is. De norm zoals vastgesteld door Dr. Buteyko.

Welvaartsziektes
Bij een juiste ademhaling kan er verbetering en ook genezing optreden bij meer als 150 bekende aandoeningen of ziektebeelden. Vooral de zogenaamde welvaartsziektes hebben vaak als oorzaak een teveel aan ademen. Door bewust te worden van de ademhaling en hieraan te werken kan het ziektebeeld omgedraaid worden en kan het lichaam beginnen met zichzelf te herstellen op een natuurlijke en rustige manier. Dit versterkt het immuunsysteem en de weerstand komt weer op peil.

Praktische informatie
Aanmelden voor de lezing via www.Buteyko-leudal.nl of via een mail naar jan@buteyko-leudal.nl
De lezing is van 19.30 21.30 uur. Kosten vijftien euro.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet