Test

Let's meet the winner!

Geplaatst op: 11 oktober 18

Dirk Verberne is een aantal weken geleden uitgeroepen tot winnaar van het Project Schoutenstraatje. Zijn idee zal werkelijk gaan worden in 't Schoutenstraatje. Maak kennis met Dirk:

Hoi, graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Dirk Verberne. Ik woon en werk in Helenaveen, in buurgemeente Deurne. Na mijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven heb ik besloten om zelfstandig te gaan werken als kunstenaar. Overigens voel ik mij nog altijd wat ongemakkelijk bij deze term, ik zie mij zelf meer als een dingenmaker, of dat kunst is laat ik graag over aan de toeschouwer. Dynamiek, groei en de natuur zijn elementen die je terug kunt vinden in mijn werk. Ook is de omgeving waar ik opgegroeid ben, de Peel, een inspiratiebron.

Voor het realiseren van mijn ideen vind ik het belangrijk dit als het ook maar enigszins mogelijk is, zelf te doen. Het geeft mij een veel beter inzicht in de vormen en je kunt altijd ingrijpen om het nog beter te maken. Ook is het een uitdaging iedere keer weer een stapje verder te gaan dan het vorige project.

Ik werk voornamelijk in Corten-staal. Een sterk en veelzijdig materiaal dat toch heel rustig en natuurlijk oogt. Hierdoor gaat de aandacht vooral naar de vorm, en daar wil ik hem precies hebben.

Mijn werkplaats is een smederij, en hoewel smeden natuurlijk al een duizenden jaren oud ambacht is, valt er, juist door niet alleen traditioneel te werken, iedere dag weer iets nieuws te ontdekken. Met de in de loop van de jaren verzamelde gereedschappen weet ik het materiaal heel aardig naar mijn hand te zetten maar ik leer nog steeds.

Ik ben in contact gekomen met Cultura Venray toen ik werd uitgenodigd een voorstel in te dienen voor het Schoutenstraatje in Venray. Deze verbinding tussen de twee winkelstraten in Venray moest aantrekkelijker worden: een beleving om te gebruiken. Na een selectieprocedure met 9 andere kandidaten, en de tweede ronde met drie uitgewerkte plannen is mijn concept het winnende idee geworden (jeuj!) en zal dit voorgesteld worden aan de gemeente.

Het is fijn de mensen van Cultura Venray te leren kennen, en ik ben onder de indruk van wat zij allemaal doen om de cultuur in Venray te laten bloeien. De professionaliteit en gedrevenheid zijn aanstekelijk en de gemeente verdient een compliment voor deze aanpak.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet