Test

Let It Happen in Venray: 3K in Pop-Up Galerie

Geplaatst op: 04 september 18

Op vrijdagavond 7 september opent de Pop-Up Galerie LIHVE met een nieuwe expositie. Dit keer is het oog gevallen op 3K. 3K staat voor de kunstenaars: Liesbeth Rutten, Anne Haeyen en Harm Rutten. Benieuwd naar hun werken? Je bent van harte uitgenodigd voor de opening op vrijdag 7 september om 18.30u!

Het is nu vier jaar geleden dat de bevriende kunstenaars een gezamenlijke Kunstroute organiseerden van Geijsteren, Venray tot Leunen, en niet zonder succes. Harm, Liesbeth en Anne hebben geregeld contact over de kunst en komen o.a. hierdoor tot inspiratie in ieders discipline.
De kunstenaars hebben alle drie een eigen specialiteit. Harm vertelt: Als het winter is en als kunstenaars somber en ongelukkig zijn of als ze twijfel hebben, dan is het tijd voor zelfportretten, waar hij zich verhult achter zijn handen of attributen, zoals in de tekening I see you met zijn handen voor zijn gezicht, maar een oog dat loert naar jou, de toeschouwer, dus een zelfportret dat niet gezien wordt maar kijkt. Op zoek naar verdieping loopt Harm vooral door het bos op zoek naar paadjes, bergjes, kuilen en stronken. Daarin zit de eenvoud, schoonheid en de kracht. Een eigen taal van tekenen is hierin ontstaan, een heel gedetailleerde taal. Liesbeth verbeeldt in haar werk de zielenroerselen van de mens in brons. Ze speelt graag met symbolische beeldelementen, die ze vindt in de natuur, en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld. Dit doet ze van oudsher figuratief en tegenwoordig vooral geabstraheerd. Bij Anne komen zowel in haar schilderijen als beelden affiniteit met mensen tot uiting. In haar schilderijen stralen uitdrukkingen in gezichten, figuratief of realistisch, herkenbare emoties uit. En dat is steeds haar inspiratie.

De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00- 20.00u, op zaterdagen van 11.00-16.00u en op koopzondagen van 12.00-16.00u. Loop gerust binnen en laat je verrassen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet