Test

Kunstenaarsechtpaar exposeert in Pop Up Galerie

Geplaatst op: 04 februari 19

Vanaf vrijdag 8 februari t/m zondag 31 maart 2019 exposeert kunstenaarsechtpaar Safia Boulghalgh en Frank Schijven in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38. Zo heel vaak krijgen we niet de gelegenheid om gezamenlijk te exposeren. De Pop Up Galerie in Venray biedt ons de komende twee maanden deze kans, aldus het echtpaar.

Na de solo-expositie van Ellie Munten laat het kunstenaarsechtpaar Boulghalgh en Schijven zien wat ze in huis hebben. Zo laat Safia werken zien die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. Dit zijn vooral schilderijen op groot formaat en enkele tekeningen, ook op groot formaat. Mijn inspiratie haal ik uit mijn Marokkaanse afkomst, maar ook uit mijn directe omgeving, de (moes)tuin, het landschap, de mensen en gebeurtenissen die mij aan het hart gaan. Een werk moet een eigen ziel hebben, dan is het af. Dan is het ook een spiegel van mijn ziel. Dit geldt ook voor mijn tekeningen, mijn beelden en mijn keramiek, aldus Boulghalgh.
Frank combineert wat ouder werk in de vorm van vooral grafiek en schilderijen met recent werk, wat uit videos bestaat. Schijven licht toe: Ik kon niet kiezen tussen beeld, woord of geluid als uitdrukkingsvorm. Daarom ben ik ze gaan samenvoegen. Mijn themas hebben vaak een maatschappelijk gengageerd en verhalend karakter. Mijn werk kenmerkt zich door een gelaagdheid van beelden, geluid en hun betekenis. Het is aan de kijker om te bepalen in hoeverre hij/zij hierin mee wil gaan.

Ben je benieuwd geworden door bovenstaande informatie? De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00- 17.00u, op zaterdagen van 12.00-16.00u en op koopzondagen van 12.00-16.00u. Loop gerust binnen en laat je verrassen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet