Test

Kom erbij! Kinderboekenweek over vriendschap

Geplaatst op: 25 september 18

Kom erbij! Vriendschap is het thema in de Kinderboekenweek. Kinderen worden uitgenodigd om samen met hun vrienden naar de Bibliotheek te komen. Daar zijn allemaal leuke boeken en films over vriendschap te leen en kunnen de kinderen met behulp van spiegels bepalen wie hun beste vriend is.

In de bibliotheken van Horst en Venray kunnen kinderen een spiegel decoreren, zodat deze hl persoonlijk wordt. Kijk er vervolgens in - alleen of samen met je beste vriend(in) en maak een selfie. Voor de kleintjes is er een leuke kleurplaat en kinderen kunnen een woordzoeker oplossen.

Schrijversbezoeken
Tijdens de Kinderboekenweek zullen 24 groepen 7 van het basisonderwijs BiblioNu bezoeken. De kinderboekenauteurs Hans Kuijper, Lydia Rood, Stefan Boonen, Marc ter Horst, Henk Hardeman, Tjibbe Veldkamp, Ruben Prins en Frank van Pamelen zijn ook van de partij en gaan de leerlingen in aanraking brengen met de wereld achter het boek.

Griffels: het best geschreven
De Zilveren Griffel is de prijs voor de best geschreven Nederlandstalige n vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Jaarlijks kunnen in vijf categorien twee boeken bekroond worden: tot 6 jaar, 6 jaar en ouder, 9 jaar en ouder, informatief en pozie. Op dinsdag 2 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal bekendgemaakt welk van deze boeken de Gouden Griffel 2018 wint.

Penselen: het mooist gellustreerd
Het Zilveren Penseel is de prijs voor de mooist gellustreerde Nederlandstalige n vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Op 19 september werd bekendgemaakt dat Ludwig Volbeda het Gouden Penseel 2018 gewonnen heeft. Hij krijgt de prijs voor zijn tekeningen in het boek Fabeldieren van Floortje Zwigtman. Een boek over legendarische en mythische beesten.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet