Test

Kinderjury: laat je stem horen!

Geplaatst op: 02 maart 18

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen ook dit jaar weer bepalen wat het beste kinderboek van vorig jaar is. Het is belangrijk voor schrijvers om te horen dat hun boek gewaardeerd wordt door kinderen. En, de allerbelangrijkste reden om mee te doen: lezen is leuk! Zoek een boek in de bibliotheek, lees en stem.

Lees een boek van 2017
Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Kinderjuryprijs. Stemmen kan van 7 maart tot en met 16 mei via www.kinderjury.nl of via de stembus in de bibliotheek. In juni worden de winnaars bekend gemaakt. In de bibliotheek zijn de Kinderjury boeken te herkennen aan de sticker Kinderjury 2018 op de rug van het boek.

Een belangrijk element van de Nederlandse Kinderjury is de Senaat, een speciale jury die bestaat uit twaalf kinderen die het leuk vinden om te lezen en goed kunnen uitleggen wat ze van een boek vinden. De Senaatsleden gaan in hun provincie stemmen werven, schrijven een juryrapport over de vijf boeken met de meeste stemmen en reiken een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat.

De Nederlandse Kinderjury
De Nederlandse Kinderjury is d publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorien 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer n kritisch lezen.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet