Test

Kinderboekenweek bij BiblioNu groot succes

Geplaatst op: 19 oktober 18

Van 3 t/m 14 oktober was het druk in de bibliotheek. Er zijn 8 kinderboekenauteurs op bezoek geweest die 700 kinderen in aanraking brachten met de wereld achter het boek. 250 kinderen werden verwend met een voorleesactiviteit en ruim 800 kinderen bezochten de bibliotheek voor het project; Boek zoekt vriend.

De auteurs Marc ter Horst, Hans Kuijper, Lydia Rood, Ruben Prins, Tjibbe Veldkamp, Stefan Boonen, Frank van Pamelen en Henk Hardeman hebben aan leerlingen van 14 scholen uit Horst aan de Maas en 10 uit Venray verteld over hun werk als schrijver. Marc ter Horst liet bijvoorbeeld weten dat hij alle informatie toetst in boeken of via internet. En hij laat alles van tevoren lezen door deskundigen. Daarentegen laat Henk Hardeman niemand iets lezen totdat het boek in de winkel staat.

Verwenbeurt
Wat is het toppunt van verwennerij? Heerlijk worden voorgelezen! De bibliotheek Horst organiseerde voor groep 1/2 een speciale voorleesactiviteit. Daarna mocht elke kleuter een boek uitzoeken om lekker op school te lezen.

Boek zoekt vriend
Bij het project Boek zoekt vriend deden kinderen eerst een vriendschapstest. Daar kwam uit bij welk van de vijf vriendenteams ze horen: Alles Willen Weten, Fantastische Fantasie, L.O.L., Spanning & Sensatie of Matties & BFF`s. In deze vijf groepjes gingen ze aan de slag met boeken en opdrachten behorende bij hun team. Als laatste kozen ze een boek dat de meeste vrienden heeft gemaakt. Alle teams presenteerden deze beste vriendenmakers voor de hele groep. Op school gaan ze nog nagenieten van hun BoekZoektVriendenboekje, waarin hun beste vrienden een pagina mogen invullen.

In totaal zijn er meer dan 1950 kinderen op bezoek geweest. Kortom: de Kinderboekenweek met thema Vriendschap was een groot succes.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet