Test

Kennis = macht | Samenwerken = kracht

Geplaatst op: 23 oktober 17

Waarom moeilijk doen, als het samen kan (Loesje)

Deze quote slaat de spijker op zijn kop. Samenwerken: een woord met grote gevolgen. Het kan ervoor zorgen dat je het ultieme doel behaald door dat je elkaar naar de top van creativiteit brengt. Het kan er echter ook voor zorgen dat het uiteindelijke doel niet bereikt wordt.

Als culturele netwerkorganisatie is het samenwerken met alle mogelijke partijen een pijler waar onze organisatie op gestoeld is. Met andere woorden: het woord komt met zwarte, dikgedrukte koeienletters voor in ons woordenboek. Niet alleen met andere organisaties maar ook in ons Culturateam. Ik durf wel te zeggen dat samenwerking onmisbaar is binnen ons team. Waarom vraag je je nu af? Iedereen van ons team heeft zijn of haar eigen culturele domeinen (koren, kunstenaars, muziekverenigingen e.d.), we opereren dus veelal op verschillende gebieden. Doordat we van elkaar weten wanneer we hulp nodig hebben van de ander, laten we elkaar buiten deze hulpvraag om een eigen route uitstippelen. Om als Culturateam succesvol te opereren, is het super belangrijk om er wel te zijn voor de andere collies wanneer nodig. Ik zie samenwerken binnen ons team dan ook als luisteren naar andere teamleden, gesteund worden door de andere teamleden, je verhaal kwijt kunnen bij mijn collies en noem zo maar op!

Naast samenwerken binnen het team, is de samenwerking met andere organisaties uit Venray en omstreken de andere kant van de gouden medaille. Als voorbeeld hebben we fijne samenwerkingen met Venray Beweegt, Schouwburg Venray, Synthese, Omroep Venray en nog vele andere (culturele) organisaties. Wat doen we dan samen? Hoe komt Cultura Venray bijvoorbeeld uit bij Venray Beweegt? Ik hoor het jullie allemaal denken. Het zou simpel zijn om dit hier netjes te vermelden, maar dat is niet de insteek vanuit ons als Culturateam. In de toekomst zullen meerdere cultuurliefhebbers uit deze organisaties aan het woord komen. Jup, in deze blog!

Nieuwsgierig? Ja wij ook, dus hou vooral deze pagina in de gaten!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet