Test

Jubileumconcert chter de Krnte

Geplaatst op: 15 november 18

Dit jaar viert fanfare St. Oda uit Merselo haar 100 jarig jubileum. De festiviteiten hebben verdeeld over het hele jaar plaatsgevonden, maar het hoogtepunt moet nog komen: het jubileumconcert op zaterdag 24 november. De vereniging is ervan overtuigd dat een dergelijke voorstelling alleen tot zijn recht komt in een theater. Daarom vindt de voorstelling plaats in de grote zaal van de Schouwburg in Venray.

De voorstelling heeft de naam chter de Krnte meegekregen, een muzikale wandeling van en door 100 jaar fanfare St. Oda. Maar waarom nou deze titel? In 1918 werd in Merselo een fanfare opgericht. Merselo werd in die tijd omschreven als een afgelegen rustig gehucht, met daar achter de onherbergzame Peel. Er werd dan ook wel gezegd: na Merselo is de wereld met kranten dichtgeplakt. In vroegere tijden werden de Merselonaren er vooral tijdens Vastelaovend vaak mee geplaagd.

Na 100 jaar is de fanfare nog steeds springlevend en wil dat graag middels een wervelende show aan u laten horen. Tevens zult u ervaren dat er in de voorbije 100 jaren veel gebeurd en veranderd is, zowel bij de fanfare als in het dorp Merselo. Dat alles achter de kranten dus!

Alle onderdelen van de vereniging werken aan de show mee. De fanfare en het jeugdorkest o.l.v. Maarten Rijs, de drumband o.l.v. Jop Janssen en de jeugddrumband o.l.v. Wouter Janssen. Voor deze gelegenheid wordt het orkest aangevuld met een combo van slag- en basgitaar en keyboard. Vocale medewerking wordt verleend door Aniek Mommers, Joya Hanegraaf, Lisette Vervoort en Chico Dommeck en een aantal zangers van het Venrays Mannenkoor. De lichtshow en de visuele aspecten maken de show compleet. Onze regisseur, Barry van Opbergen, bewaakt het hele programma en zorgt ervoor dat alles vloeiend in elkaar overloopt.

De vereniging is al sinds begin dit jaar aan het repeteren voor de voorstelling en heeft kosten noch moeite gespaard om er een mooie voorstelling van te maken. Zo wordt er al sinds de vakantie in een hal gerepeteerd waar het podium van de Schouwburg is nagebootst.

Een voorstelling met een professionele uitstraling, in de Schouwburg door een amateur vereniging die u zeker niet mag missen. Aanvang 20.00 uur.
Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburgvenray.nl.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet